Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-04-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid
Zondag 6 april 2003

District Maastricht

Maastricht Aanhoudingen

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 2.00 uur werd in de Boschstraat een 36 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Hij kon geen rijbewijs en geen kentekenbewijs tonen. Toen hij de agenten beledigde werd hij aangehouden en voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau.

Op zondagochtend, omstreeks 5.00 uur werd op de Markt in Maastricht een 43 man uit Schimmert aangehouden. Door aanwezige agenten werd gezien dat de man passanten lastigviel en vervolgens tegen een auto ging staan urineren. De man was dronken. Hij werd ter ontnuchtering en voor het opmaken van proces verbaal ingesloten.

In de Maastrichter Brugstraat werden twee personen in de kraag gevat omdat via het cameratoezicht was geconstateerd dat het tweetal, beiden 25 jaar oud en afkomstig uit Maastricht, fietsen op de rijbaan gooiden. De twee vandalen werden hiervoor aangehouden.

Maastricht Dronken in het verkeer

Op zondagochtend, omstreeks 5.00 uur werd op de Willem Alexanderweg een automobilist gecontroleerd. De man bleek behoorlijk dronken te zijn. De man die niet in het bezit van enig identiteitsbewijs was, gedroeg zich recalcitrant. Hij werd geboeid naar het hoofdbureau gebracht. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 2.0 promille, viermaal de toegestane hoeveelheid. De man, naar later bleek een 40 jarige inwoner van Maaseik, werd ter vastelling van zijn identiteit ingesloten. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Maastricht Aanhouding ter zake opiumwetgeving

Op zaterdagmiddag, omstreeks 15.45 uur werd in de Spoorweglaan in Maastricht een 31 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Door agenten werd gezien dat de man verdovende middelen dealde op het stationsplein. Bij zijn aanhouding was de man in bezit van 5 bolletjes cocaïne. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Eijsden Inbraken

Op zaterdagochtend werd door diverse inwoners van Eijsden inbraak in hun woning gemeld. Er werden 6 aangiften van inbraak opgenomen. Opvallend was dat de inbraken alle op dezelfde manier hadden plaatsgevonden, namelijk door het zogenaamde hengelen.

De inbraken vonden plaats in de Bonne Louise (2), Achter de Langhaag (2), Gascogne en in de Burgemeester Lambertstraat. Bij een van de inbraken werden ook de autosleutels buitgemaakt waarna ook de auto werd weggenomen. De overige buit bestond voornamelijk uit geld, telefoons en schriftelijke bescheiden. Alle benadeelde woningen waren voorzien van dievenklauwen die echter niet werden gebruikt.

District Sittard

Stein Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Heerstraat in Stein. Na het forceren van een deur kon men het pand betreden. De hele woning werd doorzocht. Gestolen werden sieraden en geld. In de garage had men spullen, waaronder een computer en een TV, klaargezet om mee te nemen.

Puth Offerblokken geleegd

De kerk van Puth kreeg ongewenst bezoek. Achter in de kerk werden twee offerblokken opengebroken en de inhoud werd meegenomen. Vermoedelijk heeft men zich laten insluiten en heeft men de kerk verlaten na het vernielen van een raam.

Geleen IJzeren staaf op de A2

Op de A2 ter hoogte van Geleen in de richting van Eindhoven raakten zaterdagochtend, omstreeks 7.00 uur drie voertuigen beschadigd ten gevolge van een ijzeren staaf die op de rijbaan lag. Bij een van de voertuigen raakte de onderzijde beschadigd waardoor olie en benzine werd gelekt. Het voertuig moest weggesleept worden. De brandweer moest het wegdek schoonspuiten. Van een ander voertuig raakte een band lek. Het derde voertuig raakte aan de onderzijde beschadigd doch kon zijn weg voortzetten. De rechtse rijbaan werd enige tijd afgezet.

Sittard Banden vernield

Op de Hemelsley en de Thien Bunderstraat kwamen acht autobezitters op zaterdagochtend tot de ontdekking dat van hun voertuig een van de banden was lek gestoken. Het lek prikken vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

District Kerkrade

Landgraaf Caravan in brand gestoken

Door onverlaten werd in de vroege zondagochtend, omstreeks 5.30 uur Achter de Winkel in Landgraaf een caravan in brand gestoken. Ook bleken twee containers een eind verder in de straat in brand te staan. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog uit de caravan. Door de brandweer werd de brand geblust. De caravan werd geheel vernield. De caravan stond er sinds zaterdagmiddag en was voor vertrek ingeruimd. Een personenauto die naast de caravan stond geparkeerd werd eveneens vernield.

Landgraaf Aanhoudingen

Op de Beuteweg werd omstreeks 3.00 uur een 19 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Door de politie werd gezien dat hij een 17 jarige inwoner van Landgraaf klappen gaf. De ruzie was eerder een horecagelegenheid ontstaan. Het slachtoffer voorkwam toen een handgemeen door de zaak te verlaten.

Op het Sun-plein in Landgraaf werd een 30 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. Hij werd aangehouden omdat hij de aanwezige agenten uitschold .

Eygelshoven Aanhouding

Ómstreeks 2.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld dat er in de Laurastraat in Eygelshoven onenigheid was tussen twee groepen personen. Ter plaatse bleek dat er inderdaad twee groepen ruzie hadden. Door de agenten werden de groepen gescheiden en ieder een andere richting uit gezonden. Een 22 jarige inwoner van Kerkrade bleef echter provoceren en sloeg een persoon uit de andere groep waarna deze ten val kwam. Hierbij liep hij een breuk aan zijn been op. De verdachte uit Kerkrade werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

District Kerkrade Controles

Zaterdagochtend werd op de Rijksweg in Nijswiller binnen de bebouwde kom (50 km/h) een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 920 voertuigen. Hiervan reden er 98 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 88 km/h.

Tegelijkertijd werd in de Hamstraat in Kerkrade gecontroleerd. 880 Voertuigen passeerden het meetpunt. 74 Reden sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 88 km/h.

In de St. Pieterstraat in Kerkrade werd zaterdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In 18 gevallen werd een proces verbaal uitgeschreven vanwege het niet dragen van de autogordel. Verder werd nog bekeurd ter zake het niet dragen van de helm (1), geen bromfietscertificaat (1), geen kenteken op aanhanger (1).

Landgraaf Aanhouding

In een pand in de Frans Erenslaan in Landgraaf werd zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur een 30 jarige inwoner van Wurzelen aangehouden. De man werd door de bewoner van het pand op de eerste verdieping op de overloop aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

District Heerlen

Heerlen Alcohol en verkeer

Op de Beitel in Heerlen werd omstreeks 4.00 uur een 25 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. De man reed op een parkeerplaats achteruit tegen een betonnen obstakel. Hierop werd hij gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0,9 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Een 43 jarige automobilist uit Heerlen werd omstreeks 2.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij onder invloed op de rotonde nabij de Kouvenderstraat een ongeval had veroorzaakt en was doorgereden. Hij werd achterna gereden door de benadeelde die zijn positie aan de politie doorgaf. Een paar straten verder werden zij door de politie aangetroffen. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken. Uit de analyse bleek een promillage van 1,5 o/oo. Driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Heerlen Inbraak

Een woning in de Adenauerlaan in Heerlen kreeg zaterdagavond ongewenst bezoek. Via de voordeur kwam men in de woning. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden een geluidsinstallatie, een DVDspeler, sieraden, een computer en persoonlijke bescheiden.

Hoensbroek Aanhouding ter zake vuurwapenbezit

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 3.00 uur werd een 23 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden. De man had op de Markt in Hoensbroek mensen met het vuurwapen bedreigd en was toen in zijn auto doorgereden. Toen de politie in een onopvallende auto ter plaatse was kwam de verdachte weer voorbijrijden, de Hoofdstraat in en vervolgens de Juliana Bernardlaan in. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat hij door een onopvallende en een opvallende patrouille werd achtervolgd verhoogde hij zijn snelheid. De verdachte werd een stopteken gegeven doch hij reed met hoge snelheid de rode verkeerslichten negerend de kruising Marktstraat/Nieuwstraat overstak. Daarna reed hij de Hoofdstraat in en daar werd door de agenten gezien dat een zak uit de auto werd gegooid. Later bleek hier een geladen vuurwapen in te zitten. De verdachte werd inde Kastanjelaan tot stoppen gedwongen en werd aangehouden. In zijn woning in Hoensbroek werd nog een vuurwapen en ruim vijftig patronen aangetroffen. Ook bleek de verdachte in zijn woning een hennepplantage van vierhonderd planten ingericht te hebben. De verdachte werd ingesloten en inverzekeringgesteld.

Hoensbroek Aanhouding ter zake opiumwet

Zaterdagavond, omstreeks 20.25 uur werd op De Koumen een Duits voertuig met daarin twee inzittenden gecontroleerd. Het tweetal, een 35 jarige vrouw en een 33 jarige man uit Keulen, bleek in bezit te zijn van 5 gram cocaïne en 10,5 gram heroïne. Het tweetal werd aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen.

Op zaterdagmiddag werd op de Tichel in Heerlen een voertuig met twee inzittenden gecontroleerd. Vlak nadat het voertuig gestopt was sprong de bijrijder uit het voertuig en zette het op een lopen, achtervolgd door een van de agenten. Hij werd al vlug in de kraag gevat. Het bleek een 25 jarige inwoner van Rotterdam te zijn. De bestuurder van de auto was een 21 jarige Rotterdammer. In de auto werd bijna 70 gram heroïne aangetroffen alsmede een geldbedrag. Drugs en geld zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.