Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 6-04-2003
Persberichten van zondagmiddag 6 april 2003

Bert Peters verzorgt alleen zondagmiddag de persvoorlichting. Vanaf 18.30 uur is Roel Hallink weer beschikbaar.

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Op zaterdagmorgen werd een 71-jarige man uit Hoogeveen onwel toen hij met zijn auto over de Crerarstraat reed. Hierdoor reed hij naar links en kwam daar in botsing met een auto die werd bestuurd dor een 55-jarige vrouw uit Hoogeveen. Op haar beurt botste zij hierdoor weer tegen een geparkeerde auto. Door een agent werd de 71-jarige man gereanimeerd en later door ambulancepersoneel. De man werd overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Hij is daar op de intensive care opgenomen en zijn toestand is kritiek. De bestuurster liep geen letsel op.

ASSEN In de vroege zondagochtend reed een 25-jarige vrouw uit de gemeente Assen met haar auto over de Weiersstraat toen zij in een bocht achter De Kolk rechtdoor reed en tegen een lichtmast botste. De politie trof haar buiten de auto aan, liggend op de grond. Zij werd per ambulance naar het AZG overgebracht. Daar werd ook een bloedproef afgenomen.

Onder invloed
MEPPEL Op zondagmorgen, omstreeks 04.50 uur, reed een 28-jarige man uit Nieuwleusen met hoge snelheid over de Parallelweg. Een blaasproef wees uit dat hij teveel alcoholhoudende drank had gedronken, namelijk1.4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit woning
MEPPEL Op zaterdagmiddag ontdekte een 77-jarige bewoner aan de van Kuykstraat bij thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Hij was enkele uren weggeweest toen een buitendeur werd geforceerd. Hij mist een stel oorbellen met briljanten. Getuigen hebben 4 personen rond de woning gezien, vermoedelijk 2 mannen en 2 vrouwen met Oost-Europees uiterlijk. De vrouwen droegen lange rokken. Mogelijk hebben zij er iets mee te maken.

Diefstal van computers
ASSEN Voor de derde keer in twee weken werd ingebroken in het Provinciehuis aan de Westerbrink in Assen. Via een geforceerd raam kon men binnenkomen waarna 17 computers met beeldschermen werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend. Namens de provincie werd door een 44-jarige man uit Bovensmilde aangifte gedaan. Schadebedrag niet bekend.

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een beeldscherm van een computer weggenomen vanuit het gemeentehuis aan de Noordersingel. Aan de achterzijde van het gemeentehuis werd een raam ingegooid waarna een TFT-beeldscherm werd weggenomen dat achter het raam stond. Schadebedrag niet bekend.

Geweld met letsel
Op zaterdagmiddag kwam een 32-jarige man uit Zwartemeer een kiosk van een benzinestation aan de Eemslandweg binnenrennen, achterna gezeten door een 53-jarige man uit Emmen. Er volgde binnen een vechtpartij waardoor schade aan goederen in de kiosk ontstond en de 32-jarige man gewond raakte. De politie trof hem liggend op de grond aan tussen de verschillende op de grond gegooide goederen. Hij was gewond aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De Emmenaar was bij aankomst van de politie gevlucht, hij zal door de politie worden gehoord. De oorzaak van de vechtpartij is gelegen in relatieproblemen.

BENNEVELD - Op zaterdag probeerde een 58-jarige man uit Benneveld, eigenaar van een stuk land tussen de Haarmaatsdijk en de Doolhofweg, te voorkomen dat twee bestuurders van quads met hun terreinwagens over zijn land gingen rijden. Hij kreeg één van hen te pakken maar de andere quadrijder kwam zijn maat te hulp en sloeg de landeigenaar met een helm op zijn hoofd. Toen hij daardoor op de grond terechtkwam werd hij nog eens geschopt en geslagen. Hij hield letsel aan zijn gezicht over. Het is nog niet bekend wie de twee bestuurders zijn, de politie stelt een onderzoek in.

Brandstichting
ASSEN Op zaterdagavond werd brand gesticht bij een school aan de Scharmbarg. Twee rubber matten voor de ingang van de school waren in brand gestoken. Een van de omwonenden kon de mat nog voor de deur wegtrekken en de snel aanwezige brandweer kon de brand blussen waarmee werd voorkomen dat de school in brand raakte. De politie is op zoek naar de brandstichter(s).

NIEUW DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer twee keer ingezet bij een brand bij een woning aan de Oosterwijk. Eerst raakte een graafmachine, die in de omgeving van de woning stond, in de brand die werd geblust werd door de brandweer. De machine is eigendom van een 56-jarige man uit Klazienaveen. Even later (40 minuten) bleek een schuur achter de woning, in gebruik als paardenstal, in brand te staan. Ook deze werd door de brandweer geblust. In de schuur waren alleen enkele konijnen aanwezig die door de brandweer tijdig gered konden worden. De 45-jarige bewoonster denkt een schade van zon 3000 euro te hebben. De oorzaak van beide branden is niet bekend, de politie houdt ernstig rekening met brandstichting.

Belemmeren van politiewerk
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag werd aan het Kerkplein een 37-jarige man uit Meppel aangehouden omdat hij de agenten belemmerde in hun werk. Terwijl de agenten met een man stonden te praten pakte de 37-jarige man plotseling die man vast en werkte hem op de grond. Hierna probeerde hij één van de agenten naar de grond te werken. De man werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Hiertegen verzette hij zich nogal. De krijgt een proces-verbaal ter zake belemmering en verzet.

Alcohol drinken in het openbaar
NIEUWAMSTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij een geopende bierfles bij zich had aan de Vaart ZZ. Toen hij daarvoor een bekeuring kreeg gaf hij ook nog eens een valse naam op. Later aan het bureau gaf hij zijn werkelijke naam op. Behalve voor het gebruik van bier waar dat verboden is krijgt ook nog eens een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.