Wolters Kluwer NV

7 april 2003

Verkoop van ten Hagen & Stam vindt geen doorgang

Onderhandelingen met Sdu gestaakt

Wolters Kluwer en Sdu hebben besloten de onderhandelingen inzake de verkoop van ten Hagen & Stam aan Sdu niet door te zetten. Aan de voorwaarden zoals door Wolters Kluwer en Sdu najaar 2002 overeengekomen, kon niet worden voldaan.

De onderhandelingen over de verkoop van ten Hagen & Stam aan Sdu startten in de zomer van 2002 en op 24 oktober werd een principe-overeenkomst bereikt. Een definitieve verkoopovereenkomst was onder meer onderhavig aan goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) alsmede advies conform de Wet op de Ondernemingsraden van de beide betrokken ondernemingsraden. Ter zake van de verkoop van ten Hagen & Stam aan Sdu heeft de NMa geen bezwaren geuit en heeft de ondernemingsraad van ten Hagen & Stam positief geadviseerd.

Wolters Kluwer heeft vooralsnog geen plannen andere initiatieven te nemen om ten Hagen & Stam te verkopen. ten Hagen & Stam zal als zelfstandig opererende werkmaatschappij onderdeel zijn van Wolters Kluwer. De medewerkers en de ondernemingsraad van ten Hagen & Stam zijn geïnformeerd over de besluitvorming.

ten Hagen & Stam, gevestigd in Den Haag, telt ongeveer 520 werknemers en behaalde in 2002 een omzet van circa EUR 90 miljoen. De activiteiten van ten Hagen & Stam omvatten uitgaven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT), de bouw en de industrie.