Gemeente Wassenaar

Gemeentelijke legpenning voor de heer L.G.J. Jacobs
07-04-2003

Op 7 april 2003 heeft wethouder drs. H.H.M. Klooster de gemeentelijke legpenning uitgereikt aan de heer L.G.J. Jacobs actief als secretaris voor de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties en diverse andere organisaties in Wassenaar.

De heer L.G.J. Jacobs is secretaris van de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties FWO en zal tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 april terugtreden als secretaris. De heer Jacobs vervult deze functie sinds de oprichting van de FWO in 1993, een samenwerkingsverband van de plaatselijke afdelingen van ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB. In 1993 is met een convenant de samenwerking bevestigd, later gewijzigd in de huidige verenigingsvorm. De heer Jacobs is vanaf dat moment de onafhankelijk secretaris.

In de afgelopen 10 jaar heeft hij zich zeer beijverd voor de zaken van de FWO door naast zijn gedegen werk binnen de federatie heel goede contacten naar buiten op te bouwen, met de gemeente, de SWOW, de verzorgingshuizen, het verpleeghuis, de thuiszorg en het kruiswerk. In 2001 had de heer Jacobs zijn functie reeds neergelegd en was in zijn opvolging voorzien. Toen echter na zeer korte tijd bleek dat zijn opvolger om gezondheidsredenen zijn taak niet kon volbrengen, heeft de heer Jacobs de taak van secretaris weer op zich genomen. Nu thans in de opvolging is voorzien neemt de heer Jacobs op 7 april 2003 afscheid als secretaris van de FWO.

Op andere terreinen is de heer Jacobs actief, o.a. als lid van het bestuur van de Interparochiƫle Charitas en als administratief beheerder van de begraafplaats van de Goede Herder.

De gemeentelijke legpenning zal door wethouder Klooster worden uitgereikt in het gebouw van de SWOW - van Zuylen van Nijeveltstraat 147 - tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties op 7 april om 11.30 uur