Gemeente Someren


Spreekuur college


* Crisisdienst maatschappelijk werk
Wegwerkzaamheden Herselseweg

Van 7 tot en met 25 april a.s. zal de Herselseweg in Lierop voor al het verkeer zijn afgesloten. Dit in verband met het aanbrengen van bermkantverharding. Het verkeer zal worden omgeleid via de Laan ten Boomen naar de Kanaaldijk.
Terug naar boven Dag en nacht bereikbaar:
Crisisdienst maatschappelijk werk

Sinds 1 januari 2001 is de gemeente Someren aangesloten bij de crisisdienst van het maatschappelijk werk. Dit houdt in dat in geval van een crisis het maatschappelijk werk 24 uur per dag bereikbaar is. De crisisdienst is regionaal georganiseerd en is een afdeling van Stichting Maatschappelijk Werk Dommelregio. Het telefoonnummer is 040-2530350.

Algemeen Maatschappelijk Werk De Peelzoom
Verschillende gebeurtenissen kunnen leiden tot het ontstaan van een crisis. Voorbeelden hiervan zijn relatieproblemen, echtscheidingsproblemen, zelfmoordpogingen, psychiatrische problemen, opvoedingsproblemen, slachtoffer zijn van lichamelijk of psychisch geweld, enzovoorts. Als een dergelijke crisis overdag plaatsvindt, kan men voor hulp contact opnemen met het Algemeen Maatschappelijk Werk De Peelzoom in De Ruchte in Someren, tel. 0493-441166. Een maatschappelijk medewerker zal dan zo goed mogelijk proberen om de situatie in te schatten en de daarbij passende hulp te regelen.

Crisisdienst
Iemand in crisis is niet in staat de problemen van de situatie waarin hij of zij zich bevindt, op te lossen. De aard en de ernst van de problemen vragen voor hem of haar om een direct antwoord. Wachten tot de normale openingstijden van het plaatselijk maatschappelijk werk is dan niet verantwoord. Daarom kan er in crisissituaties buiten kantooruren een beroep worden gedaan op de crisisdienst van het maatschappelijk werk. Het doel van de crisishulpverlening is om de tijd tussen het moment van crisis en de reguliere openingstijden van hulporganisaties te overbruggen. Hulpverlening van de crisisdienst is dus kortdurend.

Professionele hulp
Medewerkers van de crisisdienst zijn professioneel opgeleid om deskundige hulp te verlenen in crisissituaties. Vaak kunnen zij door een (telefonisch) gesprek iemand zodanig op weg helpen, dat hij of zij weer greep krijgt op de situatie. Op verzoek van en in overleg met politie en/of huisarts gaan de medewerkers naar de persoon in crisis. Als het nodig is, wordt ter plekke onderzoek gedaan. De medewerkers kunnen ook verdere hulpverlening en opvang in gang zetten.

De crisisdienst is bereikbaar:

* op werkdagen van 17.30 tot 9.00 uur

* in het weekend en op feestdagen 24 uur per etmaal.
Telefoonnummer: 040-2530350

Het telefoonnummer van de crisisdienst staat ook wekelijks in t Contact vermeld bij de weekenddiensten van huisartsen, apotheken en tandartsen in Someren.
Spreekuur college
Maandag 14 april van 9.00 10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman en wethouder T. Kusters Maandag 14 april van 16.00-17.00 uur:
Wethouder M. Kusters
Dinsdag 15 april van 16.00-17.00 uur:
Wethouder A. vd Velden-Coolen
Woensdag 17 april van 16.00 17.00 uur:
Wethouder A. Thijs-Rademakers
Maandag 28 april van 9.00 10.00 uur:
Wethouder T. Kusters
Maandag 28 april van 16.00 17.00 uur:
Burgemeester A. Veltman,
wethouders A. vd Velden-Coolen, A. Thijs-Rademakers en M. Kusters Tijdens de vermelde tijden kan iedereen bij hen terecht. Indien u een kwestie wilt bespreken die ingewikkeld van aard is en daardoor de nodige tijd vergt, is het raadzaam om via de bestuurssecretaresse met de burgemeester of een wethouder een afspraak te maken buiten het spreekuur om. De burgemeester of de betreffende wethouder kan zich zodoende voorbereiden en lange wachttijden tijdens het openbaar spreekuur kunnen zo vermeden worden.