Gemeente Best

04-04-2003
Gewijzigde dienstregeling buslijn 144


Sinds begin 2003 rijdt de lokale buslijn 144 een vaste route door Best. Naar aanleiding van reacties van reizigers is besloten om de reistijden van deze buslijn aan te passen. Het doel hiervan is om de aansluiting van de bus op het treinverkeer richting Eindhoven te verbeteren.

Aanpassing dienstregeling
De gewijzigde reistijden gaan in op maandag 7 april a.s. Vervoerder BBA verspreidt sinds deze week informatie over de gewijzigde reistijden in de bus en hangt de nieuwe tijden op bij de bushalten. De vertrektijden op het station zijn gelijk gebleven. Alleen de tussenliggende tijden zijn iets aangepast, waardoor de bus eerder op het station aankomt.
Een volledig overzicht met reistijden staat op de websites van de gemeente Best en de BBA. Voor een gratis reisadvies kunnen de reizigers terecht op www.9292ov.nl

Einde proefperiode
De gemeente Best heeft er altijd naar gestreefd om de lijnvoering van de bestaande buslijnen 141 en 142 per 1 januari 2003 zodanig aan te passen dat ook de wijken Heuveleind - Heivelden ontsloten werden. Het aanbesteden van het openbaar busvervoer wordt geregeld door het Samenwerkingverband Regio Eindhoven (SRE). In gesprekken met het SRE en de busmaatschappij BBA bleek dat het wijzigen van de lijnvoering op bezwaren stuitte. Het is van het begin af aan de bedoeling geweest dat de lokale buslijn 144 een tijdelijke oplossing zou bieden, op basis van een proefperiode. Deze proefperiode loopt af op 28 april a.s. Dan wordt de Oirschotseweg in Best namelijk tot eind juli voor alle verkeer afgesloten. Gedurende deze afsluiting is een busverbinding voor de wijken Heuveleind en Heivelden niet mogelijk. Nog deze maand wordt gestart met de evaluatie van de resultaten van de lokale lijnbus 144. Uiteraard is het aantal reizigers een belangrijk punt in deze afweging.