Provincie Flevoland



50.000 euro voor bloembollensector

De provincie Flevoland betaalt vanuit het Europees Programma voor Flevoland 50.000 euro mee aan het project Registratie en certificering in de bloembollensector van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollen. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

De overheid en de consument zijn steeds meer geïnteresseerd in de wijze waarop in de agrarische producten worden geproduceerd. Inzicht in de productiewijze kan worden verkregen door een goede registratie van gegevens. Deze registratie is vervolgens de basis van een certificering. Door middel van het project Registratie en Certificering wil de bloembollensector hieraan daadwerkelijk inhoud geven.

Het project past binnen de maatregel Versterking van de agrarische sector van het Europees Programma . In het kader van deze maatregel is steun mogelijk voor projecten die bijdragen aan imago- en kwaliteitsverbetering van het Flevolands product. Het project Registratie en certificering in de bloembollensector leidt tot het ontwikkelen van een certificeringssysteem en stimuleert tot deelname aan dit systeem. De efficiënte registratie leidt tot een
administratieve lastenvermindering voor de bollenkwekers. De totale kosten van het project bedragen 205.000 euro. Hiervan neemt het Productschap Tuinbouw 155.000 euro voor haar rekening.