Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
7 april 2003 c022

Gerard van Extel ontvangt gemeentelijke onderscheiding

Gerard van Extel krijgt voor zijn inzet voor het Gelders Festival Ouderentoneel de gemeentelijke Zilveren Waalbrugspeld. Hij is al twintig jaar vrijwilliger bij het festival.

Twintig jaar geleden namen twee Nijmeegse senioren het initiatief tot het organiseren van een festival voor ouderen amateurtoneel, het Gelders Festival Ouderentoneel. Al snel groeide de belangstelling voor dit festival. Zowel bij de seniorentoneelgroepen in Gelderland als bij de toeschouwers uit de provincie Gelderland en Brabant. Vanwege de snel groeiende belangstelling moest na enige jaren het festival worden verplaatst van De Lindenberg naar de Stadsschouwburg.
Gerard van Extel heeft bij de start van het festival veel ondersteuning verleend. Na drie jaar algemene ondersteuning beheerde hij de financiën van het festival. Als secretaris en penningmeester van het festival verzorgde hij de begroting en zorgde voor voldoende subsidie. Ook onderhield hij de contacten met de toneelverenigingen en ouderenbonden zoals de Bond voor Vijftig Plussers en Stichting Welzijnswerk Ouderen Nijmegen. Daarnaast verzorgde hij de publicaties in de media zoals de wijkbladen, dagbladen maar ook de contacten met Radio Gelderland. Maandag 7 april om 13.15 uur is de Zilveren Waalbrugspeld, tijdens het laatste Gelders Festival Ouderentoneel, uitgereikt door wethouder Ton Hirdes in de Stadsschouwburg.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.