Korps: Friesland, plaats: Fryslân 7-04-2003
Politieberichten 07/04 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: straatroof
Zaterdag rond 21.15 uur werd in de Cambuurstraat een 19-jarige man uit Leeuwarden overvallen door drie mannen. De man was pizzas aan het bezorgen toen hij ter hoogte van het plantsoen tot stilstand werd gebracht door drie mannen. De mannen doorzochten zijn zakken en namen zijn beurs uit zijn jaszak en gingen er vervolgens vandoor. In de beurs zat een bedrag van tientallen Euros.

Leeuwarden: nieuw politiebureau aan de Gardeniersweg Woensdag 9 april verhuist het bureau binnenstad van het Hofplein te Leeuwarden naar het nieuwe districtsbureau van het district Midden Fryslân aan de Gardeniersweg 1 te Leeuwarden. Aangifte kan vanaf 9 april op dit bureau worden gedaan. In het bureau wordt het wijkteam Centrum/West gehuisvest, alsmede de districtsleiding en enkele ondersteunende diensten.

De openingstijden van het bureau zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.00 22.00 uur, zaterdag van 09.00 18.00 uur en zondag van 10.00 17.00 uur. De Gardeniersweg ligt tussen het gebouw van de Leeuwarder Courant en de Zuidergrachtswal, in het verlengde van Achter de Hoven.

Het oude districtsbureau aan de Holstmeerweg 1 te Leeuwarden is vanaf 9 april niet meer geopend voor het publiek. Dit bureau wordt een verzamelbureau van regionale en administratieve diensten. Bezoekers kunnen hier alleen nog op afspraak terecht.

Boornzwaag: invordering rijbewijs
Maandag rond 11.40 uur reed een 24-jarige automobilist uit Sneek 53 km te hard op de Rijksweg A7. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Suameer: brand in boerderij
Maandag rond 11.30 uur ontstond brand in een boerderij aan de Grutte Buorren. De brand ontstond in het hooi in de schuur van de boerderij. De brandweer kwam ter plaats en had de brand snel daarna onder controle. Het woongedeelte van de boerderij liep waterschade op.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72