Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (7/4)

Bergen op Zoom maandag 07 april 2003

Snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: Maandag zijn in Halsteren en Bergen op zoom snelheidscontrole`s gehouden. De controle vond plaats in de van Konijnenburgweg, de Zandstraat en de Tholenseweg. In totaal zijn 780 voertuigen gecontroleerd. 145 bestuurders bleken hierbij in overtreding en kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.
Bijna 20 % van de gecontroleerde vtg`n was in overtreding.

Parkeeroverlast

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Op verzoek van wijkbewoners en de wijkkommissie zijn in de wijken Meilust, Noordgeest, Tuinwijk en in Halsteren speciale controle`s uitgevoerd op fout parkeren. In alle wijken zijn in totaal 11 bekeuringen uitgeschreven. Deze controle`s zullen in de toekomst vaker plaats gaan vinden.

Diefstal van emblemen van auto`s

SINT WILLEBRORD/SPRUNDEL: Het afgelopen weekend zijn op diverse plaatsen emblemen van personenauto`s gestolen. In De Vlaanders en de Dorpstraat in St Willebrord, respectievelijk van een Seat en van een Toyota, en in de Benedictastraat te Sprundel van een Mercedes.

Diefstal schilden van lichtbak

SINT WILLEBRORD: Een 53-jarige inwoner uit Sprundel heeft aangifte gedaan van diefstal. Van zijn cafe in de Vijverstraat zijn afgelopen weekend twee lichtbakken gestolen. De lichtbakken hebben het opschrift "Heineken".

Diefstal plantenbak

WOENSDRECHT: Een 51-jarige inwoner uit Woensdrecht heeft maandag aangifte gedaan van diefstal van een plantenbak. De zinken plantenbak stond voor zijn woning in de Stompe Torenlaan en is afgelopen weekend gestolen. De plantenbak met daarin een buxusplant en heksenfiguur heeft een waarde van 80 euro.

Diefstal jetski en aanhangwagen

STEENBERGEN: Vanaf een bedrijfsterrein in de Gibsonstraat is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 18.00 uur een Jetski (water scooter) van het merk Bombardier gestolen. De dader heeft een gat in de afrastering van het terrein gemaakt, waarna de Jetski op een aanhangwagen werd gezet en vervolgens het terrein afgereden. Deze aanhangwagen stond eveneens op het bedrijfsterrein. De jetski stond op het terrein voor onderhoud/reparatie.
De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Zondagnacht is een grijze bestelauto, merk Volkswagen Caddy gestolen. De auto stond geparkeerd in de Toermalijndijk. Het kenteken van de auto is 69-BF-GT.

Illegale bromfietsracen

ROOSENDAAL: Zondagmiddag heeft de politie in de Gewenten een einde gemaakt aan een illegale bromfiets-race. Na een telefonische melding trof de politie daar 50 a 60 bromfietsers aan. De meeste kozen, bij het zien van de politie, eieren voor hun geld en vertrokken terstond. Enkele bromfietsers waren reeds tegen elkaar aan het racen, maar hielden het ook snel voor gezien.

Diefstal personenauto`s

OUDENBOSCH : Zondagnacht zijn twee personenauto`s gestolen. In de Iepenstraat betrof dit een zwarte BMW 325 met het kenteken DJ-VF-17 en in de Dr. Schaepmanstraat een bordeauxrode Opel Kadett met het kenteken YZ-25-YY. In de loop van de ochtend is de Opel Kadett teruggevonden in Hoeven.

Poging diefstal personenauto

HOEVEN: Zondagnacht is in de Bovendonksestraat geprobeerd een personenauto te stelen. Nabij de grijze Opel Kadett werd een bordeauxrode Opel Kadett aangetroffen die in dezelfde nacht was gestolen in Oudenbosch. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Poging diefstal uit auto

BOSSCHENHOOFD: Zondagnacht is geprobeerd in te breken in een personenauto. Deze stond geparkeerd in de Pastoor van Breughelstraat. Men heeft geprobeerd het portier open te breken met een voorwerp. Er worden geen goederen vermist.

Bron: Henk Snepvangers