Actueel

Geheimhouding aan raadsleden (gemeente Emmen) ingevolge de Gemeentewet gaat voor Wob-verzoek

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 9-04-2003

Door de raad van de gemeente Emmen is op 27 juni 2002 besloten een lening te verstrekken aan de betaald voetbalorganisatie Emmen (BVO Emmen).
Verzoeker, raadslid en fractievoorzitter van Burgerbelangen Gemeente Emmen, heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht om afschriften van de stukken met betrekking tot de financiering en schuldsanering van de BVO Emmen, zich daarbij beroepend op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob),

Volgens de bestuursrechter (voorzieningenrechter) heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen terecht een beoordeling van dit verzoek achterwege gelaten, omdat aan de raad(sleden), waaronder dus verzoeker, een geheimhouding als bedoeld in artikel 55 van de Gemeentewet is opgelegd.

Hierbij heeft de voorzieningenrechter allereerst de belangen en de positie van verzoeker bepaald en vervolgens beoordeeld of deze geheimhouding procedureel en formeel juist is opgelegd. Deze vraag is bevestigend beantwoord met als gevolg dat het college terecht de gevraagde informatie op grond van de Wob heeft geweigerd.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF7010

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11397&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...id=11397&i=8&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11397&i=&ti= .