Ingezonden persbericht


Maandag is de meest populairste dag om te surfen op het internet volgens OneStat.

Amsterdam 9 april 2003 OneStat.com ( http://www.onestat.com ), de nummer één provider van geavanceerde website statistieken, maakt vandaag bekend dat maandag de meest populairste dag van de week is om te surfen in Nederland. De tweede meest populairste dag van de week om te surfen is donderdag. Het onderzoek laat zien dat surfers op het internet meer tijd doorbrengen op het internet op werkdagen dan gedurende het weekend. Op iedere werkdag wordt er meer gesurft dan op zaterdag of zondag.

"Onze real-time website statistieken is de ultieme dienst voor iedere webmaster of marketeer om het website bezoek te meten zoals de meest bezochte dagen van de week," zegt Niels Brinkman, mede-oprichter van OneStat.com.

Onderverdeling van internet verkeer per dag van de week wereldwijd:

1. Maandag 15.31%
2. Dinsdag 15.23%
3. Donderdag 14.73%
4. Woensdag 14.62%
5. Vrijdag 14.48%
6. Zaterdag 13.08%
7. Zondag 12.55%

Onderverdeling van internet verkeer per dag van de week in Nederland: 1. Maandag 15.41%
2. Donderdag 15.29%
3. Woensdag 14.55%
4. Dinsdag 14.43%
5. Vrijdag 14.52%
6. Zaterdag 13.49%
7. Zondag 12.31%

Alle percentages zijn gemiddelden van de laatste 2 maanden. OneStat.com is de nummer een provider van real-time web site statistieken in de wereld. Onze superieure technologie voorziet meer dan 50.000 web sites in 100 landen van duidelijke rapportages. OneStat.com heeft verkoop distributie partners in 25 landen wereldwijd. Huidige gebruikers van OneStat in Nederland zijn o.a. Friesche Vlag, Het Parool, Zorgverzekeraar VGZ, Arcadis, Gemeente Heerenveen, De Jong Intra Vakanties, Buyitdirect, Bloemenburo Holland en de Nederlandse Tennis Bond. Daarnaast voorziet OneStat de klanten van Ladot, de grootste hosting provider van Nederland, van duidelijke bezoek rapportages.

Met onze accurate, gedetailleerde en betrouwbare rapportages kunnen wij iedere vraag beantwoorden over het bezoekgedrag aan web sites. OneStat.com geeft executives, webmasters en martketeers antwoorden op vragen zoals:
* Wie bezoekt onze site?

* Hoeveel pageviews, bezoeken, en unieke bezoekers komen er?
* Welke content, produkten en diensten preferen onze bezoekers?
* Hoeveel bezoekers keren terug en hoe vaak?
* Welke zoekmachines en keywords gebruikt men?
* Wat voor soort of technologie gebruikt men om een site te bekijken website?
* Wat is het rendement van onze banner campagnes?
* Hoe indentificeren wij de trends op onze site?
* Hoeveel tijd brengt men op de site door? OneStat.com heeft de intentie om de nummer een provider van real-time web site statistieken te worden in de wereld. De markt voor ASP site statistieken was $49 miljoen in 2002 en wordt geschat op $700 miljoen in 2004 volgens onderzoek bureaus.

Methodologie: Een global usage share van XX procent for dag Y betekend dat XX procent of de bezoekers van internet gebruikers arriveerden op sites die gebruik maken van de diensten van OneStat.com op deze dag. Alle aantallen genoemd in het onderzoek zijn gemiddelden van de laatste 2 maanden. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van een sample van 2 miljoen bezoekers onderverdeeld naar 20.000 bezoekers over 100 landen per dag.

Opmerking voor journalisten: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Brinkman van OneStat.com, Belgieplein 84, 1066 SC te Amsterdam. Telefoon 020 - 77 92 544 E-mail: press@onestat.com Nederlandse web site : http://www.onestat.nl Internationale web site: http://www.onestat.com