AutoRai

9-4-2003

Kia sleept drie Top Gear awards in de wacht

Met de Carnival MPV als beste Value Car, de Magentis als beste Medium Car en de Sorento als beste 4x4 Car viel Kia maar liefst drie maal in de prijzen bij de Top Gear Awards 2003, een van de belangrijkste auto awards van het Verenigd Koninkrijk.

Top Gear magazine en bijbehorend autoprogramma dat wordt uitgezonden op BBC zijn in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten automotive autoriteiten van formaat. Ook in de rest van Europa kennen het blad en het programma ongekende aanhang.

Na testritten met zon 300 nieuwe autos, rangschikte Top Gear de resultaten in de beste zes per klasse, waarvan er in totaal elf waren. De Carnival kwam voor op de lijst van Best Value Car, de Magentis werd in de klasse Best Medium Car geplaatst en de Sorento in de klasse Best 4x4.

Een onderscheiding voor drie modellen als een van de beste in hun klasse is een bijzondere eer en corresponderend aan de doorbraak die Kia heeft gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, aldus Mr. Yong-Hwan Kim, Chief Operating Officer van Kia Motors Corporation. De awards vormen het bewijs dat de modellen van Kia kwalitatief en concurrerend zijn. Het sluit tevens zeer goed aan bij Kias strategie om te verkopen in Europa te verhogen naar 300.000 in 2005.