Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Wo 9, 16 en 23 april en 7 en 14 mei/ Workshop/ 19.00 - 21.15 uur/ Collegezaal 8, Auditorium

All about opera

De een laat zijn tranen de vrije loop en is diep ontroerd als hij of zij een opera bijwoont en de ander loopt er schreeuwend bij weg. Studium Generale heeft samen met Opera Zuid het initiatief genomen voor een operacursus voor iedereen die meer wil weten over dit fenomeen. Deze cursus is een uitvloeisel van een uniek samenwerkingsverband tussen de TU/e en Opera Zuid toen zij in 2001 gezamenlijk de bijzondere muziektheaterproductie L'Orfeo in de kelders van LaPlace realiseerden.

Opera is gebaseerd op een intensief samenspel tussen muziek, tekst, zang, toneel, beeldende decoratie en dans. Docent Leo den Oudsten bespreekt in deze cursus de uiteenlopende ontwikkelingen in deze kunstvorm. Hij heeft musicologie gestudeerd in Utrecht en geeft sinds enige jaren operacursussen bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven.

Op woensdag 14 mei bezoeken we de pianogenerale van de opera Un Ballo in maschera (zie ook www.operazuid.nl) van Giuseppe Verdi in de Stadsschouwburg Eindhoven. Regisseur Mike Ashman, tevens artistiek leider van Opera Zuid, zal vóór aanvang van de pianogenerale de regie van deze productie nader uiteenzetten.

Aanmelden bij Bureau Studium Generale, kamer 2.02, Auditorium. Contactpersoon David Ernst, d.a.c.ernst@tue.nl, tel. 2472013. Kosten: EUR 10.