Vrije Universiteit Amsterdam

Toekomst van het hoger onderwijs


'Studeren juist nu?'


AMSTERDAM, 20030331 --
Op 9 april 2003 organiseert de studentenraad van de Vrije Universiteit een lezing over de toekomst van het hoger onderwijs, met als thema 'Studeren juist nu?'. Cabaretier Jan Jaap van der Wal zal na de lezing een conference geven.

Programma: 15.00 - 17.00 uur
Dr. J. Huisman, onderzoeker van het Centre for Higher Education Policy Studies (Universiteit van Twente) geeft een levendige lezing over de toekomst van het hoger onderwijs. Huisman schetst een van zijn scenario's, de 'natuurtuin', waarin de privatisering, de individualisering en de mondialisering van het onderwijs centraal staan. Uiteraard is er gelegenheid kritische vragen te stellen.

Discussie
De onderwijswoordvoerders van de twee grootste landelijke studentenorganisaties, de LSVB en het ISO, en de rector magnificus van de VU, prof.dr. T. Sminia, zullen hun reactie geven op de lezing van de heer Huisman en op enkele stellingen.

Optreden Jan Jaap van der Wal
Cabaretier Jan Jaap van der Wal, onder andere bekend van 'Dit was het nieuws' en zijn optredens in 'Toomlers' en oud-student aan de VU, geeft het tweede deel van de middag een humoristische invulling.

De middag wordt afgesloten met een borrel.

Deelname
Toegang: gratis.
Reservering kaarten: per e-mail naar studententenraad@dienst.vu.nl

Kaarten kunnen op de dag zelf, tussen 12.00 en 14.00 uur worden opgehaald bij de congresbalie (centrale hal van het Hoofdgebouw). Kaarten die niet worden afgehaald, worden tussen 14.00 en 15.00 uur uitgedeeld bij de ingang van het auditorium.

Locatie
Vrije Universiteit
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam



Vrije Universiteit Amsterdam