Gemeente Roermond

Woensdag 9 april 2003
Taxatiedag munten en postzegels

Op woensdag 9 april 2003 kunt u tussen 11.00 en 16.00 uur terecht in het Stedelijk Museum Roermond om munten, postzegels, papiergeld, ansichtkaarten, penningen, etc. gratis te laten taxeren.

MPO ( Munten- en Postzegel Organisatie) verzorgt de taxaties

Misschien heeft u thuis nog munten of postzegels liggen, waarvan u de waarde en andere gegevens niet weet. Of u heeft al een verzameling ervan opgebouwd en wilt nu weten wat de actuele waarde is. Voor al deze dingen kunt u die dag de taxateur raadplegen.

De taxaties zijn gratis. De entreeprijs voor het museum is 2,- voor volwassenen (MJK gratis). U kunt dan, naast het laten taxeren van uw voorwerpen, ook de exposities "Passages" van Marianne Aartsen en "Genius Loci" van Marcel van Hoef bekijken. Uiteraard is de collectie Cuypers te zien en de archeologische afdeling.

Inlichtingen over de taxatiedag kunt u krijgen bij MPO: telefoon 030 - 6063944 of: www.mpo.nl.

Zaterdag 12 en zondag 13 april 2003
Nationaal Museumweekend

Op zaterdag 12 en zondag 13 april vindt weer het jaarlijks Nationaal Museumweekend plaats. Veel musea houden dan open dagen om iedereen de gelegenheid te geven om te komen kijken. Misschien is het een eerste kennismaking, misschien is het wel uw zoveelste bezoek aan dat museum. Het Stedelijk Museum Roermond doet hier ook weer aan mee. U kunt er op beide dagen terecht van 14.00 tot 17.00 om alles te bekijken. De toegang is op beide dagen gratis.

Wat is er te zien?
In het Stedelijk Museum Roermond kunt u de exposities "Passages" van Marianne Aartsen en "Genius Loci" van Marcel van Hoef bezichtigen. In "Passages" kunt u de poëtische schilderijen en beelden van Marianne Aartsen zien. Haar recente bezoeken aan Mali hebben hun sporen achtergelaten in haar werk, dat indrukken van dit Afrikaanse land bevat.

De onophoudelijke verandering van de wereld houdt Marcel van Hoef bezig. In zijn schilderijen zet hij de tijd juist stil. "Genius Loci" geeft een overzicht van zijn werk uit de vijftien jaar, die hij als schilder nu bezig is.

Cuypers aan het werk Het werk van Pierre Cuypers, dat nu meer dan ooit in de belangstelling staat, kunt u volop zien in het museum. Hij heeft het gebouw zelfs ontworpen om er te wonen en te werken. Zijn kunstopvattingen zijn als het ware af te lezen van het complex.

Op de foto: Pierre Cuypers aan zijn werktafel.
In de kelder van het museum ziet u een overzicht van de archeologische opgravingen van de laatste jaren in Roermond.

Speurtochten
Voor jonge bezoekers liggen er gratis speurtochten klaar om zelfstandig het museum te ontdekken. Na afloop kun je iedereen haarfijn uitleggen hoe het zit! Vraag ernaar bij de receptie!