Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2003-079

Den Haag, 1 april 2003

Uitnodiging persbriefing IMF/Wereldbank voorjaarsvergadering

Op woensdag 9 april a.s. geven Kees van Dijkhuizen, thesaurier-generaal van het ministerie van Financiën, en Ron Keller, directeur-generaal Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, een persbriefing over de voorjaarsvergaderingen van het IMF en Wereldbank die op 11 en 12 april in Washington zullen plaatsvinden.

De persbriefing wordt gehouden van 15.00 uur tot 16.00 uur op het ministerie van Financiën.

Van Dijkhuizen en Keller zullen een toelichting geven op de Nederlandse opstelling tijdens de vergadering van IMF/Wereldbank aan de hand van de geannoteerde agenda die vandaag aan de Tweede Kamer is verzonden.

In IMF-verband komen o.a. aan de orde mondiale economische vooruitzichten, crisispreventie door het IMF, verbetering van de capaciteit voor oplossingen van crises en initiatieven voor lage-inkomenslanden. In Wereldbank-verband wordt gesproken over de voortgang bij de Millennium Development Goals, de vertegenwoordiging van transitielanden in WB en IMF en de voortgang van het HIPC-initiatief.

Mediavertegenwoordigers kunnen zich voor de persbriefing aanmelden door een e-mail te sturen aan w.f.lelieveldt@minfin.nl.

U vindt de geannoteerde agenda van de IMF/WB-voorjaarsvergaderingen op het volgende Internet-adres:

http://www.minfin.nl/bfb03-454.doc