Stadsdeel Zeeburg

Kinderen krijgen eindelijk eigen `Speelhuis'

Op 9 april wordt het `Speelhuis', de speelvoorziening tussen de C.J.K. van Aalststraat en de D.L. Hudigstraat op Sporenburg, feestelijk geopend door wethouders Jan Hoek en Fatima Elatik. Zoals u eerder op de website en in het Zeeburg Magazine heeft kunnen lezen, was het de bedoeling dat het Speelhuis afgelopen november klaar zou zijn. Tijdens het inrichten van het speelterrein bleek het speeltoestel af te wijken van het ontwerp, waardoor het moest worden aangepast. Helaas bleek dat niet eenvoudig en heeft het tot begin maart dit jaar geduurd voordat de werkzaamheden konden beginnen. Na de aanpassingen is een rubberen vloer aangebracht en daarmee is de inrichting van het speelterrein compleet. De kinderen in het Oostelijk Havengebied hebben er lang op moeten wachten, maar nu hebben ze eindelijk hun spannende en uitdagende eigen Speelhuis!

Op het speelterrein staat een groot klim- en klautertoestel, met een glijbaan, touwbrug en klimnet. In de `carport van het Speelhuis' staat voor de wat jongere kinderen een speel-Jeep. Het speelterrein is afgeschermd van de openbare weg door middel van hoge hekwerken.

De feestelijke opening is op woensdag 9 april om 13.30 uur op het speelterreintje tussen de woningblokken van de C.J.K. van Aalststraat en de D.L. Hudigstraat op het eiland Sporenburg. De opening krijgt een feestelijk tintje met een verrassing voor de buurtkinderen.

Met vragen kunt u contact opnemen met Marieke Muller van het stadsdeel Zeeburg via tel. (020) 60 80 711.