SOERJADI CONCERTS BV
http://www.soerjadi.com

Wibi Soerjadi mag legendarische vleugel Franz Liszt bespelen

De legendarische vleugel van Franz Liszt zal ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van C.Bechstein Pianofortefabriek A.G Berlijn speciaal eenmalig uit Duitsland overkomen naar Nederland. De Franz Liszt Flügel Nr. 576 werd op 17 Maart in 1862 aan Franz Liszt geleverd. Het is voor het eerst dat deze concertvleugel van Franz Liszt in Nederland zal zijn. Het is tevens een unicum dat dit instrument zal worden bespeeld in de grote zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en in de grote zaal van het MC Frits Philips te Eindhoven. De firma C. Bechstein Pianofortefabrik AG, de Stichting Bechstein Piano Educatie Nederland en het Bechstein Centrum Benelux organiseren in samenwerking met Soerjadi Concerts een uniek Lisztrecital in deze concertzalen. Het recital The Art of Franz Liszt zal worden gegeven door niemand minder dan de concertpianist en Lisztspecialist Wibi Soerjadi. Wibi Soerjadi zal één werk vertolken op dit zeer zeldzame en kostbare instrument. Het vereist een grote pianistiek om dit authentieke instrument te bespelen. President Directeur Karl Schulze is daarom ook zeer verheugd met de keuze van Mattheus Smits voorzitter SBPEN voor concertpianist Soerjadi die bij de kenners bekend staat om zijn buitengewone techniek en gevoel voor klank. In Berlijn gaf Wibi Soerjadi aan dat hiermee een grote wens van hem in vervulling gaat. Wibi Soerjadi vindt het dan ook een grote eer om op dit historische instrument te mogen spelen. De andere werken zal Wibi Soerjadi vertolken op een hedendaagse versie van het instrument de D 280.

De Franz Liszt Flügel zal op 9 april voor het eerst in de geschiedenis in Nederland arriveren. Het historische instrument zal worden gebracht naar het landgoed De Wulperhorst te zeist van Wibi Soerjadi. Een speciale technicus uit Berlijn zal het instrument prepareren voor de concerten.

Op 9 April zal tevens dit legendarische instrument worden gepresenteerd aan de Pers en de Media door Wibi Soerjadi en Bechstein.

Informatie:
Stichting Bechstein Piano Educatie Nederland
Mattheus Smits / Voorzitter

075-6286679

Soerjadi Concerts B.V.
M.J. Jahn, Artist Manager

030-6986103 / Alg. 030-6986100
info@soerjadi.com


02 apr 03 13:06