Ingezonden persbericht

Uitnodiging aan de pers

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van een bijzonder evenement ter gelegenheid van de start van de natuurbehoudscampagne 2003 van de Europese dierentuinen op woensdagmiddag 9 april, 15.00 uur in Apenheul:

VROUWEN DIE NIET VOOR DE POES ZIJN
(MAAR WEL VOOR DE TIJGERS)

Verschillende prominente Gelderse vrouwen* zullen deze middag op onverschrokken wijze laten zien dat er ook in een apenpark heel wat te tijgeren valt. Door te tijgeren zetten de vrouwen zich in om het startbedrag voor de campagne zo hoog mogelijk te laten zijn.

Apen en tijgers?
In het kader van de nieuwe natuurbehouds-campagne van de EAZA proberen Europese dierentuinen dit jaar ¤250.000 in te zamelen voor verschillende tijgerprojecten in India, Rusland en Indonesië. Het gaat dus om een groot bedrag, maar de twee eerdere campagnes van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) waren in ieder geval zeer succesvol!

De tijger is een van de diersoorten die het slacht-offer van commerciële en milieubedreigende ontwikkelingen dreigen te worden. De grootschalige vernietiging van zijn leefomgeving en de illegale handel in tijgerorganen zorgen ervoor dat de soort met uitsterven wordt bedreigd. De wereldpopulatie tijgers is de afgelopen eeuw afgenomen van 100.000 tot 5.000.

De EAZA-tijgercampagne wordt actief gesteund door tal van dierentuinen in heel Europa. Ook Apenheul doet dit jaar weer mee aan de campagne, al is er in dit Apeldoornse park geen tijger te bekennen. Maar waar actief wordt gewerkt aan natuurbehoud in de tropen, profiteren uiteindelijk ook de apen. Apenheul organiseert de verschillende activiteiten en voorlichting in het kader van de tijgercampagne vooral rond de wanderoes (ook wel 'leeuwen-staart makaken' genoemd). In het wild, in India, bewonen de wanderoes hetzelfde gebied als de Bengaalse tijgers.


*Per 25 maart hebben onder meer toegezegd:
mevrouw Margé Kamminga (echtgenote van Commissaris van der Koningin in de Provincie Gelderland), mevrouw Harma de Graaf (echtgenote van Burgemeester van Apeldoorn), mevrouw Tienke Koning (directielid Arcadis - Heidemij / Bestuurslid Stichting Apenheul), mevrouw Mary Schaftenaar (echtgenote van Voorzitter van Bestuur Stichting Apenheul), mevrouw Janneke Robers (Magiër en echtgenote van Bestuurslid Stichting Apenheul) mevrouw Erna van der Net (echtgenote van Bestuurslid Stichting Apenheul) en mevrouw Nanda Geurts (echtgenote Directeur Gelders-Overijssels Bureau voor Toerisme en Bestuurslid Apenheul).

Toegang en Parkeren:
U kunt het evenement het makkelijkst bereiken via de dienstingang van Apenheul, J.C. Wilslaan 31, 7313 HK Apeldoorn

/////

Verdere informatie voor de pers:
Véronique van der Linden, Stichting Apenheul / 055 357 57 00 / v.vanderlinden@apenheul.nl

Stichting Apenheul
Bezoek: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn
Post: Postbus 97, 7300 AB Apeldoorn

Tel. 055 - 3 57 57 00
Fax 055 - 3 57 57 01

Internet: www.apenheul.nl
E-mail: v.vanderlinden@apenheul.nl