Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Stadsdeelwethouder Mirjam Smeels neemt boekje Brede scholen in De Baarsjes in ontvangst

Amsterdam, 3 april 2003

Op woensdag 9 april neemt wethouder Onderwijs Mirjam Smeels het boekje Brede Scholen in de Baarsjes in ontvangst. Het boekje laat zien wat de basisscholen in De Baarsjes allemaal te bieden hebben om de kansen van hun leerlingen te vergroten.

Naast lezen, rekenen en schrijven bieden de basisscholen in De Baarsjes een heleboel extra's voor zowel kinderen als hun ouders. Samen met andere organisaties of samen met ouders hebben de scholen een brede reeks aan activiteiten opgezet en uitgevoerd, zoals de Voorschool, cursussen voor ouders, huiswerkbegeleiding of taalcursussen. Kinderen kunnen na school bezig zijn met bijvoorbeeld sport, muziek of techniek. Verder bieden de scholen als dat nodig is begeleiding door het schoolmaatschappelijk werk of door een orthoteam. Deze activiteiten en de plannen van de scholen staan beschreven in 'Brede scholen in De Baarsjes'.

Presentatie woensdag 9 april

13.00 uur: Aanvang

13.10 uur: Stadsdeelwethouder Mirjam Smeels neemt Brede scholen in de Baarsjes in ontvangst

13.20 uur: Ervaringen van een schooldirecteur

13.30 uur: Hapje en drankje, presentaties van activiteiten op de scholen

14.00 uur: Einde

Locatie: raadszaal in het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224.

Het boekje Brede scholen in de Baarsjes is verkrijgbaar bij het stadsdeelkantoor, afdeling Onderwijs.


---

Advies Dagelijks Bestuur De Baarsjes: Chassékerk geen rijksmonument

Amsterdam, 3 april 2003

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes adviseert de Rijksdienst voor de Monumentenzorg om de Chassékerk niet aan te wijzen als beschermd monument. Hiervoor is door het Cuypersgenootschap een verzoek ingediend bij het ministerie van OC&W. Het stadsdeel heeft in 2001 vastgesteld welke panden in De Baarsjes worden voorgedragen als monument. Het Dagelijks Bestuur ziet geen aanleiding om van deze selectie af te wijken.

Het stadsdeel heeft, volgens de procedure in de Monumentenverordering De Baarsjes, voor haar beslissing advies gevraagd aan het bureau Monumenten en Archeologie en de Amsterdamse Raad voor de Monumentenzorg. Volgens beide instellingen komt de Chassékerk niet voor plaatsing op de rijksmonumentenlijst in aanmerking. Ook de parochie, de huidige eigenaar van de kerk, verzoekt het stadsdeel de Rijksdienst voor de Mounumentenzorg te adviseren om de kerk niet aan te wijzen als beschermd monument.

De stadsdeelraad van De Baarsjes besluit op 22 april over het advies aan de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De beslissing van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg wordt in de loop van 2003 verwacht.


---

© Stadsdeel De Baarsjes - 04/04/2003