Gemeente Alkmaar


Jongeren denken mee over vrijetijdsplekken in hun wijk

Alkmaar, 3 april 2003

Jongeren in Overdie kunnen meedenken over wat voor vrijetijdsplekken zij in hun wijk willen en waar die moeten komen. Op woensdagmiddag 9 april van 16.00 uur tot 18.00 uur in het Petrus Canisius College aan de Vondelstraat gaan Chris Warger (hoofd afdeling wijkbeheer van de gemeente Alkmaar) en Karim A.Elmoeti (jongerenwerker van welzijnsorganisatie Kern8) in gesprek met de jongeren.

De gemeente en Kern8 willen vrijetijdsplekken maken of verbeteren voor jongeren in Overdie. Bijvoorbeeld een skatebaan, een nieuwe hangplek of een straathockeyveld. Op 9 april worden er gesprekken gevoerd over wat de jongeren willen. Daarna speelt een aantal jongeren het speelplan 10+.

Speelplan 10+ is een spel waarbij jongeren keuzes moeten maken voor voorzieningen in de wijk. Hierbij moeten zij onder meer rekening houden met de kosten, het aantal jongeren dat gebruik gaat maken van de voorziening en met de duurzaamheid ervan. Het spel is al eerder gespeeld met jongeren in Alkmaar-noord, West en Huiswaard. De gemeente nodigde jongeren uit om van hen te horen aan welke voorzieningen het volgens hen ontbreekt in hun wijk en wat goede locaties zijn. Op 19 plaatsen in Alkmaar Noord zijn extra voorzieningen geplaatst. In West en Huiswaard zijn skate-voorzieningen geplaatst.