Ingezonden persbericht


Maandag 9 april

Nieuwe virtuele marktplaats consument en middenstand Meppel

Banketbakkerij Amoureus en Wijnhandel het Wijnvat bieden waren aan

Consumenten én ondernemers uit Meppel en omgeving treffen elkaar vanaf vandaag bij www.bestelenbezorg.nl. Deze virtuele marktplaats brengt de vraag van klanten bij het aanbod van ondernemers. De middenstand uit Meppel kan via een paar simpele handelingen het aanbod op de internetsite kwijt. Consumenten kunnen online dat aanbod bekijken en bestellen. Dankzij samenwerking met een regionale bezorgdienst worden de bestellingen meestal nog dezelfde dag bezorgd. Uniek aan dit concept is dat de lokaal opgezette marktplaats met regionale reclame ondersteund word.

De primeur van www.bestelenbezorg.nl is voor Meppel en omgeving. Ook ondernemers uit andere regio's kunnen op basis van 'no cure, no pay' instappen. Ze krijgen dan een eenvoudig zelf bij te houden webpagina, waarop ze hun producten kunnen aanbieden. Desgewenst wordt de bezorging ook voor hen geregeld. Naar verwachting levert deze virtuele marktplaats de middenstand nieuwe klanten, en dus meer omzet op.

De producten die te vinden zijn op bestelenbezorg.nl zijn in eerste instantie eet- en drinkwaar. Belegde broodjes, bijvoorbeeld, of taarten en gebak. Vooral gemakkelijk voor bedrijven; in een handeling gebak bestellen voor de hele afdeling als iemand jarig is, of broodjes voor de lunch, een warme hap op vrijdag voor de afdeling of ploegendienst en natuurlijk kantoorartikelen.

In een later stadium kunnen consumenten ook producten als doe-het-zelf-materiaal, cadeautjes, serviesgoed en dergelijke bestellen. Wanneer het concept aanslaat en ook in andere steden ingevoerd is, dan kunnen bijvoorbeeld ooms en tantes uit Meppel via www.bestelenbezorg.nl cadeautjes bestellen en laten bezorgen bij de kleinkinderen in Rotterdam. Waarbij dan gebruikt gemaakt wordt van de middenstand in Rotterdam en een lokale bezorgdienst. Zo kan een lokale detaillist ook buiten de regio omzet behalen.

www.bestelenbezorg.nl is een samenwerkingsverband van AL-automatisering, De Bezorger en FIZZ New Media Solutions. Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers en de Rabobank zijn betrokken bij de ontwikkeling.



Ingezonden persbericht