Gemeente Hoogeveen

9 april 2003

* Voorbereiding nieuwe gids is in volle gang *
* Commissie Bestuur houdt vergadering *

* Presidium vergadert *

* Tijdelijke afsluiting Prilleweg *

* Wegafsluitingen Ronde Drenthe *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Informatieavond Meteorenlaan *

* Stremming verkeer Mr. Cramerweg *

* Collecten *

* Museumweekend De 5000 Morgen *

* Spelregels Restgoedwagen *

+ Wet Milieubeheer *

+ Wet Milieubeheer *

+ Wet Milieubeheer *

+ Ingekomen bouwaanvragen *

+ Verleende bouwvergunningen *

+ Kapvergunningen *

Gegevens voor gemeentegids kunnen tot 2 mei worden ingeleverd

Voorbereiding nieuwe gids is in volle gang

In september 2003 verschijnt er weer een nieuwe gemeentegids. De gemeente werkt hiervoor samen met uitgeverij City & Tourist Promotions BV uit Kaatsheuvel. De voorbereidingen voor de nieuwe gids zijn al in volle gang. Daarbij vragen wij ook uw medewerking!

Behalve informatie bevat de gemeentegids een uitgebreid adressenoverzicht van organisaties en instanties in Hoogeveen: van huisartsen tot sportverenigingen,van muziekverenigingen tot kinderboerderijen. Vrijwel alle maatschappelijke en dienstverlenende instanties staan in de gids en iedere dag raadplegen talloze mensen de gids op zoek naar een adres.

Zo actueel mogelijk

Natuurlijk proberen we de gegevens in de gids zo actueel mogelijk te houden. Veel organisaties en instanties in Hoogeveen hebben daarom afgelopen week een brief van de gemeente ontvangen. In deze brief vragen wij om hun medewerking bij het actualiseren van de gegevens. Het adressengedeelte in de nieuwe gemeentegids wordt gebaseerd op de gegevens uit de huidige gids. Het hele jaren door ontvangen en verzamelen wij informatie en correcties die we samen met City & Tourist Promotions verwerken in de nieuwe gemeentegids.

Reageren voor 2 mei

Als u een brief heeft ontvangen, dan vindt u achterop de adresgegevens. Het verzoek is deze te controleren en de brief met eventuele correcties in bijgevoegde antwoordenvelop terug te sturen voor 2 mei.. Stuurt u de brief ook op als er niets is gewijzigd. Als we geen reactie ontvangen dan gaan we ervan uit dat u geen prijs meer stelt op een vermelding in de gemeentegids.

Nieuwe vermeldingen

Het is mogelijk dat u geen brief heeft ontvangen. Wilt u uw organisatie toch vermeld zien in de gemeentegids, dan kunt u zich nog tot 2 mei opgeven. Dat kan via de bon op bladzijde 54 van de huidige gemeentegids. U kunt ook een briefje sturen naar de gemeente Hoogeveen, t.a.v. Voorlichtingscentrum, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Vermeld hierin de naam van uw organisatie, het adres (inclusief postcode en woonplaats) en het telefoonnummer. Als dat niet meteen duidelijk is, dan graag ook even vermelden onder welke categorie uw organisatie thuis hoort.

Heeft u vragen, bel dan gerust even met het Voorlichtingscentrum, tel. 291256.

Bedrijven die willen adverteren in de gemeentegids kunnen zich wenden tot City & Tourist Promotions BV, Antwoordnummer 10221, 5140 VB Waalwijk.
Commissie Bestuur houdt vergadering
korte nadere informatieve toelichting geven.
Presidium vergadert
Het Presidium van de raad vergadert op maandag 14 april in de B&W-kamer van het gemeentehuis.
De vergadering, die openbaar is, begint om 16.00 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Presentatie door J.J. Speelman, interieurontwerper, van een nieuwe inrichting van de raadszaal

* Besluitenlijst van 17 maart 2003.

* Terugblik op commissievergaderingen.

* Terugblik op raadsvergadering van 27 maart 2003.
* Agendavoorstel raadsvergadering van 24 april 2003.
* Stand van zaken inhoudelijke dynamische lange termijnagenda 2003.
* Voorstel voor Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning.

* Raadsexcursie 21 mei 2003.

* Werksessies.

* Informatieve bijeenkomsten.

* Cursussen.

* Werkbezoeken.

* Hoorzittingen.

De stukken bij de agenda stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. Zij worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder politiek en bestuur.

Tijdelijke afsluiting Prilleweg

De Prilleweg in Hoogeveen is in verband met de aanleg van middenspanningskabels afgesloten vanaf vandaag tot en met 30 april.Het verkeer wordt omgeleid via het COA-terrein op de Prilleweg naar de A.G. Bellstraat.

Siers Leiding-Montageprojecten in Oldenzaal voert het karwei uit in opdracht van NV RENDO. De middenspanningskables worden aangelegd voor de aansluiting van de nieuwbouw van DOC bij het uitbreidingspplan Buitenvaart. NV RENDO is vanaf half maart tot eind mei bezig met de aanleg. Het traject loopt van Toldijk naar Buitenvaart en beslaat ongeveer zes kilometer.

Wegafsluitingen Ronde Drenthe

De Voltastraat en deAlteveerstraat in Hoogeveen zijn zaterdag 12 april de gehele dag afgesloten voor het verkeer. Dat gebeurt ten behoeve van de Ronde van Drenthe. De start van de ronde is bij de Kappahallen en de finish is aan de Alteveerstraat. Langs het parcours van de Ronde zullen bij het doorkomen van de renners de wegen tijdelijk worden afgesloten.

Zondag 13 april wordt de Albert Achterhess Classic verreden. Ook hier worden de wegen bij het doorkomen van de renners tijdelijk voor het doorgaande verkeer afgesloten.

Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 16 april hoorzitingen in Commissiekamer 2 in het gemeentehuis van Hoogeveen. De hoorzittingen zijn openbaar. De agenda ziet er als volgt uit:

16.00 uur

* Bezwaarschrift van Seats and Sofas tegen een besluit van burgemeester en wethouders om het verzoek tot het aanbrengen en in gebruik nemen van lichtreclame-object op de zuidgevel van het pand aan de Groenewegenstraat 23-25 af te wijzen.

16.30 uur

* Bezwaarschrift van mevrouw K. Flake tegen een besluit van burgemeester en wethouders om een kapvergunning te verlenen aan de sector MOW van de gemeente voor het kappen van 35 lindes aan de Dorpsstraat te Elim.

Informatieavond Meteorenlaan

In De Magneet wordt woensdag 9 april een informatie- en inspraakavond gehouden over de invulling van de Meteorenlaan. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Die avond wordt een voorlopig ontwerp aan de bewoners getoond. Het ligt in de bedoeling verschillende typen woningen te bouwen, zoals zorgwoningen, gewone woningen en zogeheten 'woon-werkwoningen'. Het gaat ongeveer om zestig à zeventig huizen.
De direct aanwonenden worden binnenkort persoonlijk uitgenodigd voor de bijeenkomst.
Donderdag 10 april

Basisschool De Weidebloem. De containers staan op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat van 10.00 uur tot 19.30 uur.

Stremming verkeer Mr. Cramerweg

Donderdag 10 april is er een wegomleiding in Wolfsbos/Zuid in verband met rioolwerkzaamheden.

De zuidelijke rijbaan van de Mr.Cramerweg wordt ter hoogte van de Wolfsbosstraat voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Wolfsbosstraat en de Buizerdlaan. De werkzaamheden duren één dag.

Collecten

Collectanten gaan deze week op pad voor de Nederlandse Hartstichting. Volgende week gaan vrijwilligers langs de deuren voor Dorkas Hulp Nederland

Museumweekend De 5000 Morgen

Het museumweekend, een traditie in Nederland, wordt dit jaar gehouden op vrijdag 11 en zaterdag 12 april. Museum De 5000 Morgen doet dit jaar ook weer mee aan het museumweekend. Tijdens dit weekend kunnen is het het museum gratis toegankelijk bezoeken en is er een aantal activiteiten.

Het gezamenlijk thema van het museumweekend is 'Verzamelen'. Museum De 5000 Morgen heeft voor dit thema haar blikkencollectie van zolder gehaald en daarmee een kleine expositie ingericht. Rondleidingen

In het museumweekend wordt op beide dagen om 14.00 uur een gratis rondleiding gegeven. Daarnaast zijn er voor de kinderen twee speurtochten door het museum: de klompjesroute voor kinderen van 10 tot 13 jaar en de kinderspeurtocht voor de kleinere kinderen. Ook begint er om 14.00 uur een wandeling door het centrum van Hoogeveen. Tijdens deze wandeling vertelt een gids u verrassende dingen over Hoogeveen en haar geschiedenis. Napraten en uitrusten kan in het museumcafé De Opkamer.

Openingstijden

Museum De 5000 Morgen is vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten het museumweekend is het museum open op dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt Museum De 5000 Morgen aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen.
De Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt woensdag 16 april het Hoogeveens Sportgala in sporthal De Valkenlaan, in Hoogeveen. Het gala begint om 20.00 uur.

Tijdens een feestelijk programma, gepresenteerd door journalist Lo Dijkstra, worden de sportprijzen uitgereikt aan de Sportvrouw, de Sportman, het Sporttalent en de Sportploeg van 2002. Ook wordt er een Sportpluim overhandigd.
De genomineerden voor de sportprijzen zijn:

* /Elite ploeg van de Peddelaars.
U kunt entreekaarten afhalen bij De Lekkernij aan de Grote Kerkstraat 3 en het gemeentekantoor aan de Vos van Steenwijklaan 75. Spelregels Restgoedwagen
De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Hieronder de spelregels op een rijtje.

* De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (ook elektrische apparaten, tot formaat tv) en papier mee;

* U kunt het afval gebundeld, in een doos of in een plastic zak naar keuze aan de weg zetten.

* Houd elke afvalsoort apart;

* Elke portie moet door 1 persoon te tillen zijn;
* Bied karton gevouwen en gebundeld aan;

* Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt;

* Plastic flacons horen bij het restafval;
Weet u het niet of bent u vergeten wanneer de Restgoedwagen langs komt? Bel de gemeente: 291256 of 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl/gemeente onder milieu in het digitaal gemeentehuis. Mededelingen
Wet Milieubeheer
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van het verzoek van de heer R. Huisjes voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 15 december 1993 verleende milieuvergunning voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor het huisvesten van rundvee en mestvarkens, gelegen aan de Drijberseweg 17 te Stuifzand.

De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat de heer huisjes zijn bedrijfsactiviteiten heeft beëindigd. De heer Huisjes zal nog slechts op hobbymatige wijze dieren huisvesten.

Na toetsing van het verzoek is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

Het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf

10 april 2003 tot en met 24 april 2003
op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op het verzoek.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 24 april 2003 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 31 maart 2003 vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvragen van:
* De heer B. Karssies, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een mestkalverenbedrijf, gelegen aan de Albartsweg 4 te Hollandscheveld;

* NGF Tools & Products, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf, gelegen aan De Lavalstraat 7-11 te Hoogeveen.

De vermelde besluiten zijn ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpen niet gewijzigd.

Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

De besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 10 april 2003 tot en met 22 mei 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, lid 1, 20.6 en 20.7 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 22 mei 2003 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor: a. Degenen die overeenkomstig de artikelen 3:24 of 3:25 van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit. b. De adviseurs die overeenkomstig artikel 3:23 van de Algemene Wet Bestuursrecht advies hebben uitgebracht over het ontwerp-besluit. c. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het te nemen besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. d. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.

De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Indien de besluiten tevens betrekking hebben op het oprichten of veranderen van een inrichting, dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, dan worden de vergunningen ingevolge het bepaalde in artikel 20.8 van de Wet Milieubeheer niet eerder van kracht dan nadat de betrokken bouwvergunning is verleend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* Maatschap Hemmink, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een varkenshouderij, gelegen aan de Johannes Poststraat 7 te Nieuwlande;

* Provincie Drenthe, voor het oprichten en in werking hebben van een grondwaterzuiveringsinstallatie, gelegen nabij Marconistraat 4 te Hoogeveen;

* De heer R. Klok, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een paardenfokkerij en stoeterij "De Schildhoeve", gelegen aan de Fluitenbergseweg 69 te Fluitenberg.

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 10 april tot en met 8 mei 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 8 mei 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291614 of 291616 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

* Schutte J.A., bouwen van een carport, Mantinghstraat 69
* Kikkert H., wijzigen van de voor- en achtergevel, Sirius 38
* Kuijpens E., vervangen van voor- en achtergevel, Sirius 36
* Ymker P., vernieuwen van een schuur en carport, Zwarte Dijkje 41,
* Diphoorn J.M.R., plaatsen van een tuinhuisje, Huijgensstraat 48
* Luchies S.A., uitbreiden van een woning, Ericalaan 58
* Hartman A.J., uitbreiden van een berging, Merwede 27
* Kuwait Petroleum Nederland B.V., veranderen van identificatie en signs, Het Haagje 145

* Visser R.P., uitbreiden van diverse stalruimten, Molenweg 12, Tiendeveen

* Baanvinger P., bouwen van een buitenberging, Grondel 5
* Leistra B., plaatsen van een wintertuin/overkapping, Zuiderweg 19
* Out J.T., plaatsen van twee dakkapellen op de woning, Zwartschaap 23, Stuifzand

* Kranghand J.A.A., bouwen van een schuur, Roerdomplaan 3
* Fidom J.H., verbouwen van een schuurruimte tot woonruimte, Het Hoekje 49, Hollandscheveld

* Hilbrink A., bouwen van een schuur t.b.v vuurwerkopslag en verkoop, evenals eieropslag, Zwartschaap 10, Stuifzand
* Dekker J., bouwen van een schuur/ garage, Verlengde Hoogeveense Vaart 167, Nieuweroord

* Kaas-Pack Holland B.V., bouwen van een bedrijfspand, Buitenvaart
* Guyen V.Q., wijzigen van de voorgevel en aanbrengen van een zonnescherm, Hoofdstraat 235a

* T.C. De Weide, aanleggen van vier tennisbanen, Zuidwoldigerweg 17
* Uiterwijk Winkel E., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Abraham Niehuesstraat 4b, Hollandscheveld
Verleende bouwvergunningen

* Deelstra A., uitbreiden van een woning, Meerkoetlaan 60
* Zantingh A., verbouwen van een woning, Holtienstraat 22
* Bakker H., bouwen van een stalling t.b.v. werktuigen en vee, 2^e Zandwijkje t.o. 6 en 6a, Hollandscheveld

* Strijker K., verbouwen van een boerderij tot twee woningen, Stuifzandseweg 52

Bouwvergunning met instandhoudingtermijn

* Stichting Welzijnswerk, plaatsen van kantoorcabines, Het Haagje 131

Bouwvergunning van rechtswege

* Westenberg J.W.H., vernieuwen en uitbreiden van een berging, Grote Kerkstraat 104

* Rijfkogel M.J., bouwen van een tuinhuisje, Brugstraat 9, Nieuwlande

* Heemstra M.H., plaatsen van een dakkapel op de woning, De Kaag 8
* Kappers J.K.F., plaatsen van een dakkapel op de woning, Roerdomplaan 180

Lichte bouwvergunningen van rechtswege

* Nazir T., gedeeltelijk vergroten van de keuken en berging, Roerdomplaan 184

* Kleine M.A., plaatsen van een dakkapel op de woning, Bentinckslaan 63

* Bremer J., plaatsen van een antennemast, Wethouder Robaardstraat 37

Reguliere bouwvergunningen

* Prins W., vergroten van een badkamer, keuken en schuur, Tamboerlaan 341

* Meerholz H.H., plaatsen van een clubhuis/kantine, Bentincksdijk (in de kom van de wielerbaan)

* Smit A.H., bouwen van een opslagloods, Fokkerstraat (sectie B nummer 5530)

* Mulder M., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Bieslook 5, Noordscheschut

* Koster W., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Stephensonstraat 100

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* J.A. Kamp, Siberië 1, Tiendeveen, voor 6 eiken
* P.H. Peursum, De Vogelakkers 6, Pesse, voor 1 berk
* Gereformeerde kerk Vrijgemaakt, Alteveerstraat, Hoogeveen, voor 5 berken en 3 essen

* De gemeente, sector MOW, voor het kappen van 4 eiken staande aan de Molenhoek t.h.v. huisnr. 12 in Pesse

* De gemeente, sector MOW, voor het kappen van 4 iepen aan de Zenithlaan in Hoogeveen

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.