Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-04-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 9 april 2003

Dagelijkse berichten

Winschoten: jongen (18) vernielt ruiten
De politie heeft dinsdagavond aan de Esdoornlaan in Winschoten een 18-jarige jongeman aangehouden voor vernieling. De verdachte kreeg ruzie met zijn moeder en haar vriend over het draaien van muziek in de woonkamer. Er ontstond ruzie waarbij de jongen de woning uitrende. Toen daarop de deur werd dichtgedaan werd hij kwaad en gooide een ruit van de voordeur en van de woonkamer in. Buren belden de politie. De jongeman werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Scheemda: hennepkwekerij in woning
In een woning aan het Kerkpad in Scheemda trof de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan. In twee ruimten werden in totaal 492 henneplanten en stekjes in beslag genomen. Ook nam de politie lampen, transformatoren, filters en ventilatoren in beslag. De bewoonster, een 41-jarige vrouw, werd niet in de woning aangetroffen. Ze wordt nader gehoord.

Stadskanaal: jongens aangehouden
Wegens bedreiging en belediging heeft de politie dinsdagmiddag een 14-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Stadskanaal, aangehouden. De jongens, beiden leerlingen van een school aan de Handelskade in Stadskanaal maar geschorst, respectievelijk van school gestuurd wegens wangedrag, scholden twee personeelsleden van de school uit. De politie werd om bemiddeling gevraagd en agenten gingen aan het politiebureau een gesprek aan met beiden. Daarbij bleek dat de jongens zich ook schuldig hadden gemaakt aan belediging en bedreiging. In overleg met de Officier van Justitie zijn ze aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen op de school.

Zevenhuizen: auto in sloot
Een 31-jarige automobilist uit Drachten is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Carolieweg in Zevenhuizen. Door onbekende oorzaak reed de man met zijn auto in een bocht rechtdoor. Hij kreeg de wagen niet meer onder controle en belandde in een droge sloot. Vermoedelijk omdat hij geen gordel droeg liep de bestuurder borstletsel op. Hij moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Zevenhuizen: huisvredebreuk
In een woning aan de Dokter G. de Vrieshof in Zevenhuizen heeft de politie dinsdagavond een 23-jarige man uit Tolbert aangehouden. De bewoner van het pand stelde geen prijs meer op de aanwezigheid van de verdachte, die bij hem op bezoek was. Hij verzocht de man te vertrekken maar die weigerde. Ook na vordering door de bewoner in bijzijn van politiemensen wilde de verdachte niet weggaan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten

Ulrum: stalker aangehouden
In zijn woning in Ulrum heeft de politie dinsdagmiddag een 23-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van stalking. Regelmatig valt hij zijn ex-vriendin lastig in en bij haar woning aan de Burgemeester Harteveltstraat in Ulrum. Ook dinsdagmiddag hield hij zich daar weer in de buurt op. Hij liep te schreeuwen en dreigde met brandstichting. De ex voelde zich belaagd en belde de politie. De verdachte werd thuis aangetroffen en aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

GORDELCONTROLES: dinsdag

Veendam: Lloydsweg
Gecontroleerd: 60 autos, aantal overtredingen 16 (40 euro)

Zuidhorn: Hoofdstraat
Gecontroleerd: 31 autos, aantal overtredingen 0

Aduard: Burgemeester Seinenstraat
Gecontroleerd: 27 autos, aantal overtredingen 1

SNELHEIDSCONTROLES: dinsdag

Uithuizermeeden: Provinciale weg N363
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 600 voertuigen, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 72 km

Bedum: Eemshavenweg
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1090 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 135 km

Alteveer: Beumeesweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 200 voertuigen, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 88 km

Ter Apel: Oosterstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 315 voertuigen, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 99 km

Wildervank: N33
Limiet: tijdelijk 50 km, gecontroleerd: 1170 voertuigen, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 87 km

Kolham: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmorgen het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Wagenborgen ingevorderd. De man reed over de A7 in de richting van Winschoten en zijn snelheid werd met behulp van de lasergun vastgesteld op 175 km per uur. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Groningen: wapens in auto aangetroffen
Na een melding dat er mogelijk geschoten werd nam de politie dinsdagavond een kijkje bij een geparkeerde auto in de Polderstraat. In de auto zaten drie jongens en buiten de auto stond nog een jongen in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar uit Groningen. In de wagen werden twee plastic vuurwapens aangetroffen en een ploertendoder. De jongens moesten mee naar het bureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt.

Groningen: man doet greep in kassa
Een nog onbekende man deed dinsdagmiddag een greep in de kassalade van een supermarkt aan de Stoepemaheerd. De man had uit de kassa voornamelijk kleingeld gegraaid en was daarna de winkel uitgelopen. Het gaat om een blanke man, lengte ongeveer 165 cm, leeftijd 28- 30 jaar, kort donkerbruin krullend haar. Hij was gekleed in een zwarte leren jas. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: ongeval met fietsster
Op de kruising van de Pleiadenlaan met de Antaresstraat zag een 19-jarige fietsster uit Groningen een 23-jarige automobiliste over het hoofd. De fietsster werd geraakt door een autospiegel en kwam ten val. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: mannen rijden op gestolen fiets
Twee jongens, 16 en 18 jaar uit Groningen, reden dinsdagnacht zonder fietsverlichting over de stoep van de Korreweg. Er werd een bekeuring uitgedeeld en bij controle van het framenummer bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De 18-jarige jongen bekende de fiets voor een klein bedrag gekocht te hebben. De fiets gaat terug naar de oorspronkelijke eigenaar en proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: ernstig onderkoelde man op straat aangetroffen Op de Molukkenstraat werd dinsdagochtend een 41-jarige Stadjer ernstig onderkoeld aangetroffen op straat. Onderzoek leerde dat de man zeer waarschijnlijk een epileptische aanval heeft gehad. Met een temperatuur van onder de dertig graden werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Groningen: kleine hennepplantage aangetroffen
Bij de ontruiming van een woning aan de Aquamarijnstraat werd dinsdagochtend een kleine hennepplantage met toebehoren aangetroffen. De 18 planten en toebehoren zoals lap, filter en pomp werden afgevoerd voor vernietiging. De 25-jarige bewoner legde een bekennende verklaring af en krijgt een proces-verbaal.

Haren: automobiliste ramt gevel
Een 77-jarige automobiliste uit Haren reed dinsdagochtend met haar wagen achterwaarts een gevel van een kamer in een verzorgingshuis aan de Irenelaan in Haren binnen. De vrouw reed in een auto met automatische transmissie achteruit bij het verzorgingshuis waarbij zij plots in volle vaart de tuin inreed en tegen een gevel tot stilstand kwam. De auto en gevel raakten beschadigd. Onderzoek aan de auto bracht geen technische gebreken aan het licht. De vrouw raakte niet gewond bij het ongeluk.

Groningen / Haren: verkeerscontroles
Op de Osloweg werd dinsdagochtend een gordelcontrole gehouden. Van de 325 gecontroleerde voertuigen bleken 20 inzittenden geen gordel te dragen. Op het Emmaplein werden 12 gordelbonnen uitgeschreven. Hier werden 63 voertuigen gecontroleerd. In de Astraat werd dinsdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Hier werden acht fietsers beboet. Op de A28 bij Haren werd een controle gehouden op de zogeheten dobli-spiegels die vrachtwagen verplicht moeten hebben. Alle 209 vrachtwagens bleken voorzien van de dodehoekspiegel. Een vrachtwagenchauffeur kreeg een boeten voor het niet handsfree bellen. Op de Verlengde Hereweg werd een snelheidscontrole gehouden waarbij 22 voertuigen de limiet van 50 km per uur overtraden. Hoogste snelheid 77 km per uur. Op de Rijksweg werden 1084 voertuigen gemeten met de radarauto. 132 reden te hard en de hoogste snelheid bedroeg 107 km per uur (limiet 50 km per uur). Op de Friesestraat (max 80 km per uur) werden 1650 voertuigen gecontroleerd. 15 reden te hard met als hoogste overtreder 118 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)