Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Hennepplanten aangetroffen
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmiddag een huiszoeking gedaan in een woning aan de Klip. Daar werden elf zogenaamde moederplanten aangetroffen. Moederplanten worden gebruikt voor het kweken van stekjes. De bewoonster, een 57-jarige vrouw, is aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Bromfietscontrole
EMMELOORD De politie heeft dinsdagmiddag op het Harmen Visserplein in het kader van het project Easy Rider een bromfietscontrole uitgevoerd. In twee uur tijd zijn 25 brom- en snorfietsen gecontroleerd en in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid (opgevoerd).

Jongens bekeurd
EMMELOOD Vier jongens uit Emmeloord tussen de 14 en 16 jaar zijn dinsdagavond bekeurd. Ze werden aangetroffen op een bouwterrein aan de Balkan. Het is verboden om zich op dit terrein te bevinden. Bij het zien van de politie probeerden twee jongens te ontkomen. Tevergeefs. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en met een bekeuring weer heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld.

Mishandeld
LELYSTAD Een 43-jarige fietser uit Lelystad heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde dat hij tussen 12:00 en 13:30 uur op het fietspad bij het buurthuis in de Fjord mishandeld was. Hij werd opeens tegengehouden door de jongens en geschopt. Hierdoor liep hij onder meer een pijnlijke rug op en zijn fiets werd vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de politie, telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief).

Rijden onder invloed
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmiddag op de Zuiderzeelaan een 24-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten waren hem tegengekomen en zagen dat hij in een bocht bijna de macht over stuur verloor en slingerde. Toen ze de bestuurder aanspraken op zijn rijgedrag, roken ze een alcohollucht. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 0,8. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht een alcoholcontrole uitgevoerd op de Veluwedreef. Een 59-jarige automobilist uit Almere bleek bij meting op het politiebureau een promillage te hebben van 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Brand
DRONTEN Aan de rendierweg is dinsdagnacht een bermbrand ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur gedoofd. Er zijn geen sporen van brandstichting aangetroffen.
ALMERE De brandweer heeft dinsdagavond moeten uitrukken naar de Klipgriend. Daar was in een woning hevige rookontwikkeling ontstaan door waarschijnlijk kortsluiting in de wasdroger. De bewoonster, een 64-jarige vrouw, had last van haar luchtwegen en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens van 15 jaar betrapt toen ze vuurtje aan het stoken waren in het Beatrixpark. De agenten hebben de jongens het vuurtje laten doven en de ouders in kennis gesteld.
ALMERE Aan het Groningenplein is dinsdagnacht een vuilniscontainer uitgebrand. De brandweer heeft nageblust. De politie gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting.