Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 8 april pleegden twee mannen een autokraak. Eén van hen kon worden aangehouden.

Rond 20.00 uur zag een getuige dat door twee mannen op de Van Bemmelstraat in een auto werd ingebroken. De twee verdachten gingen er op de fiets vandoor. Politiemensen zagen even later de verdachten op de Franklinstraat fietsen en reden de fiets klem. Een van de verdachten, een 20-jarige man uit Amersfoort, kon worden aangehouden, maar de andere ging er te voet vandoor en wist te ontkomen.

De verdachte bekende de autokraak te hebben gepleegd. De uit de auto gestolen GSM was niet in zijn bezit, die had zijn mededader meegenomen. Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt. Er wordt een nader onderzoek naar zijn mededader ingesteld.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 8 april werd een meisje op winkeldiefstal betrapt.

Rond 16.15 uur liep een 16-jarige meisje uit Amersfoort met een kledingstuk een winkel aan het Sint Jorisplein uit. Zij had het kledingstuk niet betaald en door de veiligheidstag ging het alarm van het beveiligingspoortje af. Daarop werd zij door een medewerker van de winkel staande gehouden en even later overgedragen aan de politie.

Zij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar zaak is ter afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 8 april raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.40 uur reed een 79-jarige automobilist uit Soest over de Utrechtseweg, komende uit de richting van Soesterberg. Op een gegeven moment sloeg hij rechtsaf om een inrit in te rijden. Daarbij zag hij een 16-jarige bromfietser uit Soesterberg over het hoofd. De bromfietser reed over het rechts naast de weg gelegen fietspad, komende uit dezelfde richting als de Soestenaar. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser liep letsel aan zijn benen op, maar hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Brand

WOUDENBERG Op dinsdag 8 april heeft brand in een woning gewoed. De bewoonster is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 14.30 uur was een 70-jarige bewoonster van een woning aan de Willem de Zwijgerlaan aan het doe-het-zelven voor een poppenhuis voor haar kleinkinderen. Daarbij kwam een vonk in een rieten prullenbak, waardoor vervolgens brand ontstond. De vlammen sloegen over naar een over de stoel hangende ochtendjas en vervolgens naar de gordijnen en het plafond. De vrouw trachtte nog de brand te blussen, maar toen dit niet lukte, belde zij 112.

De vrouw werd opgevangen door buren en de komst van een ambulance werd verzocht. Zij werd met hartklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle. De kamer waarin de brand ontstond en de overloop liepen brand- rook-, roet- en waterschade op.

Laptopdieven aangehouden
AMERSFOORT Op dinsdag 8 april namen twee mannen een laptop weg. Zij konden even later worden aangehouden.

In de middag bevond een 40-jarige man uit Vennep zich in een horecagelegenheid aan de Utrechtseweg. Hij zat daar in bespreking met twee collegas. Rond 12.15 uur zag een andere klant dat de laptoptas van de Venneper door twee mannen werd gestolen en hij waarschuwde hem. De twee verdachten liepen snel weg. De Venneper rende achter hen aan en zag dat één van de mannen de laptoptas weggooide. Vervolgens stapten de mannen in een auto en reden weg. De Venneper gaf het kenteken door aan de gewaarschuwde politie.

Politiemensen zagen het voertuig even later op de Asch van Wijckstraat rijden en gingen achter het voertuig aan. De bestuurder kreeg een stopteken en bracht zijn voertuig tot stilstand. De beide verdachten, 46 jaar en 54 jaar oud (zonder bekende woon- of verblijfplaats), werden aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De 46-jarige man bleek nog een straf van 21 dagen tegoed te hebben. Tevens bleken beide ongewenst vreemdeling te zijn. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.