Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN- Dinsdag vond op de kruising Zuidstedeweg Binnenwal een aanrijding plaats waarbij 2 personen gewond raakte en hun autos zwaar beschadigd raakte.

Een 47-jarige automobilist uit Nieuwegein reed omstreeks 12.30 uur over de Binnenwal in de richting van Nieuwegein. Een 31-jarige automobiliste uit Utrecht reed over de Zuidstedeweg in de richting van de Plettenburgerbaan. Op de kruising Zuidstedeweg Binnenwal kwamen de twee met elkaar in botsing. Wat de precieze toedracht van het ongeval was wordt nog onderzocht.

De man uit Nieuwegein werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en is vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw, die geen geldig rijbewijs bleek te hebben, werd ook vervoerd naar het ziekenhuis. Een hondje dat in de auto van de vrouw zat is met de dierenambulance vervoerd naar de dierenkliniek. Beide autos raakte zwaar beschadigd en zijn afgevoerd voor technisch onderzoek.

Bedreiging

IJSSELSTEIN- Dinsdagavond zijn twee mensen bedreigd met een vuurwapen. Omstreeks 21.45 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Boomgaard. Een vrouw doet open en ziet een man met vuurwapen in de deuropening staan. Zij begint te gillen, waardoor haar man haar te hulp schoot. Hierna worden ze beiden in de woning bedreigd, doordat de verdachte een vuurwapen op het hoofd van de inwoners zet.

Na de bedreiging liep de verdachte de wijk in. Getuigen konden zien welke kant hij op ging. De gewaarschuwde politie heeft de buurt afgezocht, maar kon de verdachte niet meer vinden.

Brand in keuken

NIEUWEGEIN- Dinsdag heeft een brand gewoed in een woning aan de Muiderschans. Omstreeks 13.00 is de brand in de keuken van de woning ontstaan. De brandweer was met 3 voertuigen ter plaatse en had de brand snel onder controle. De twee inwoners konden op tijd de woning verlaten en werden opgevangen bij de buren. Zij hebben geen letsel opgelopen.

Verkeersovertredingen

BENSCHOP- Op de M A Reinaldaweg werd dinsdag rond 16.00 uur een man aangehouden die veel te hard reed. Een 33-jarige man uit Montfoort reed met een gecorrigeerde snelheid van 150 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Dinsdag werd in het Dorp in Benschop een gordelcontrole gehouden. Tussen 11.00 en 11.45 uur werden er 7 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel.

HOUTEN- Dinsdag werd op Het Rond en De Slinger een bromfietscontrole gehouden. Het scooterteam hield deze controle in de middag en avond. Er werden 48 brommers gecontroleerd, waarvan er 39 in overtreding waren.

De bekeuringen waren o.a. voor: een te groot vermogen, niet tonen van bromfietscertificaat of verzekeringsbewijs, geen helm, onjuiste platen en een ondeugdelijke reminrichting.