Ingezonden persbericht

Kinderen krijgen de ruimte

November vorig jaar is er op initiatief van kinderen en bewoners van de Kamperpoort een start gemaakt met het inrichten van een eigen ruimte voor buurtkinderen in wijkcentrum Ons Eigen Huis. De ruimte moet uitnodigend en gezellig zijn, maar vooral kindvriendelijk. Naar verwachting is de kinderruimte dit voorjaar helemaal klaar.

Het project is op woensdag 20 november 2002 van start gegaan met de grote MAKSI AKSI (Kinder Schat Ideeën Actie). Vrijwilligers hebben de kinderen gevraagd wat hun wensen en ideeën zijn voor de nieuwe kinderruimte. Dit heeft veel leuke en bijzondere reacties opgeleverd. Verder hebben de buurtkinderen die dag meegedaan aan twee workshops. Ze mochten hun eigen pennenbakjes maken en een ontwerp maken voor één van de (kale) muren van de kinderruimte. Vooral de laatste opdracht was een groot succes! De kinderen hebben de tekeningen gemaakt en Klaver 5, een designbureau voor muurschilderingen, heeft begin december 2002 de muurschildering aangebracht Resultaat: een prachtig vrolijk beschilderde muur.

Enthousiast
De kinderen zijn erg enthousiast over de kinderruimte. De beschilderde muur is hun grote trots. Niet alleen de kinderen, maar ook de wijkbewoners zijn tevreden over de muurschildering en men is dan ook benieuwd naar het eindresultaat.

Partners
Naast de buurtkinderen en wijkbewoners zijn TRAVERS (voorheen Stad en Welzijn), de vrijwilligers van STRIK (STichting Recreatieve Initiatieven Kamperpoort, een stichting voor bewoners) en de gemeente Zwolle betrokken bij de inrichting van de kinderruimte.

Onze Buurt Aan Zet
Het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) levert een financiële bijdrage aan het realiseren van de kinderruimte. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Houd de Wijzer in de gaten!
In de Wijzer komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de volgende Wijzer, die verschijnt op woensdag 23 april 2003 is het de beurt aan een project uit de Diezerpoort.


---