Ingezonden persbericht

Oplossing voor overlast steenmarters basisschool De Brug

Basisschool De Brug en de gemeente hebben gezamenlijk het probleem opgelost van de aanwezigheid van steenmarters in het schoolgebouw. Door een aantal relatief eenvoudige maatregelen te nemen, heeft de school geen last meer van deze beschermde diersoort.

De afgelopen maanden is De Brug geplaagd door steenmarters. Latrineplekken in de plafonds en stankoverlast door rottende prooien waren een ware en aanhoudende plaag. De steenmarter is een beschermde diersoort onder de Flora- en Faunawet, dus heeft de school samen met de Ongedierte Bestrijding Nederland en de gemeente gekeken naar oplossingen. Aanvankelijk werd de oplossing gezocht in het plaatsen van een nieuw dak ad ¤ 140.000, maar met de genomen maatregelen is dit vooralsnog niet nodig.

Housemuziek
Onder een takkenbos is een verblijfplaats ingericht, waarmee de dieren een nieuw onderkomen hebben gekregen. De steenmarters zijn door middel van harde housemuziek en hondenharen aangemoedigd het schoolgebouw te verlaten. Ervaring leert namelijk dat steenmarters hard geluid en hondengeur slecht verdragen. Een schrikdraadsysteem houdt hen nu uit de buurt van het schoolgebouw.


---