Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2003
Persberichten district Kerkrade (RKey; 09.50 u) Woensdag, 9 april 2003

District Kerkrade

Kerkrade; onderuit op gestolen bromfiets
Een bromfietsbestuurder die zonder helm en zonder verlichting op zijn bromfiets reed, trok afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 00.30 uur op de Kaalheidersteenweg in Kerkrade de aandacht van een politiepatrouille. Teneinde de bromfietsbestuurder aan een nadere controle te onderwerpen / te bekeuren voor deze feiten, gaven de politie-agenten de bromfietsbestuurder een stopteken. Dat negeerde de bromfietsbestuurder, verhoogde de snelheid van zijn bromfiets en reed met hoge snelheid er vandoor. In een bocht op de Mariastraat ging de bromfietsbestuurder echter onderuit en kwam met zijn bromfiets ten val. Hij stond snel op en rende vervolgens er vandoor, echter de politie wist hem na een korte sprint snel in de kraag te vatten en aan te houden. De verdachte, een 25-jarige man uit Heerlen liet op enig moment een papieren wikkel met daarin een poeder (vermoedelijk verdovend middel, dat wordt nog nader onderzocht), uit zijn handen vallen. Dat werd, samen met zijn bromfiets in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Omdat de politie vermoedt dat de verdachte mogelijk onder invloed van verdovende middelen de bromfiets had bestuurd, werd een bloedproef van hem afgenomen. Bij nader onderzoek bleek dat de bromfiets waarop de verdachte had gereden als gestolen stond gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag op diverse locaties (Euregioweg, Schifferheidestraat, Hamstraat en Drievogelstraat) in Kerkrade snelheidscontroles gehouden. Totaal werden 51 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de ter plaatse geldende maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel tot het rijden met een kapotte uitlaat van het voertuig. Een voertuigbestuurder werd staande gehouden omdat die ervan wordt verdacht een zogenaamde lasershield in zijn auto te hebben gemonteerd (een apparaat dat de snelheidsmeting / radardetectie verstoort). Het apparaat is gedemonteerd / verwijderd en de politie stelt een nader onderzoek (krijgt in dat geval een proces-verbaal).

Landgraaf; snelheidscontroles
Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft afgelopen dinsdag radar snelheidscontroles gehouden op de Europaweg Zuid en op de Reeweg in Landgraaf. Daarbij werden totaal 1.070 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 119 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid (op beide locaties de maximaal toegestane snelheid van 50 km p/u) overtreden. De 119 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km p/u.