Provincie Limburg

Provinciale erepenning voor de heer G.J. Beijer (095)

Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst overhandigt maandag 8 april de provinciale erepenning aan de heer G.J. Beijer, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group te Maastricht.

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de heer Beijer deze erepenning toe te kennen uit waardering voor zijn bijdrage aan de economische en culturele ontwikkeling van Limburg.

De heer Beijer wordt in 1978 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group. Onder zijn inspirerende leiding is een bloeiend detailhandelsconcern ontstaan met ca. 800 winkels en ruim 8300 werknemers. In diverse gremia heeft hij gedurende vele jaren geijverd voor goede relaties tussen het Limburgse bedrijfsleven en het provinciaal bestuur.
Op cultureel gebied heeft betrokkene een belangrijke bijdrage geleverd o.a. als voorzitter van het bestuur Stichting Provinciaal Museum Limburg, Bonnefantenmuseum en als lid van het Stichtingsbestuur Wagner-deWit/Museum Spaans Gouvernement Maastricht.

De Gouverneur overhandigt de provinciale erepenning aan de heer Beijer tijdens een bijeenkomst van de Stichting Historisch Kunstbezit Limburg op maandag 8 april in het Gouvernement te Maastricht om ca. 19.30 uur. 9-4-2003 09:10