Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance controleerde agenten omstreeks 00.15 uur een voertuig op de waterlinieweg. De 38-jarige bestuurder moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man uit IJsselstein 240 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Hardebollenstraat een beroving plaats waarbij een 32-jarige man uit Nieuwegein het slachtoffer werd.

De Nieuwegeiner liep samen met een vriend omstreeks 21.15 uur in de Hardebollenstraat. De vriend ging een pand binnen voor zaken. De Nieuwegeiner bleef buiten staan. Op een gegeven moment kwamen vier mannen om hem heen staan en eisten geld. Het slachtoffer gaf enkele euros omdat hij niet meer geld bij zich had.

De mannen eisten meer geld en begonnen vervelend te doen. Een van de mannen pakte de bril van het slachtoffer en liep weg. Een andere verdachte zette een scherp voorwerp tegen de nek van het slachtoffer. Op het moment dat de vriend uit het pand kwam en zich met de zaak ging bemoeien werd het steeds grimmiger. Op dat moment reed een motoragent voorbij waarop de verdachten het op een lopen zette. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 16.30 uur verliet een 17-jarig meisje uit Utrecht een winkel gelegen aan de St.-Jacobsstraat. Het meisje had een ketting uit een rek gehaald en liep hier vervolgens de winkel mee uit zonder af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en het meisje werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bloempot naar hoofd

UTRECHT- Op dinsdagavond kreeg een autokraker een bloempot naar zijn hoofd gegooid en vluchtte zonder buit. Omstreeks 19.00 uur zag een getuige dat een onbekende man een ruit van een auto, welke stond geparkeerd aan de Huis te Zuylenlaan, vernielde en vervolgens goederen uit deze auto wilde wegnemen. De getuige gooide vanaf zijn woonlaag een bloempot naar de autokraker. Deze miste net zijn doel maar bewerkstelligde wel dat kraker zijn kraak moest staken en zonder buit vluchtte.