Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-04-2003
Politieberichten 08/04 (13.00 uur) t/m 09/04 (07.00 uur)

Wolvega: twee jongens aangehouden
Dinsdag rond 15.30 uur zijn aan de Paulus Potterstraat een 15-jarige jongen uit Willemsoord en een 14-jarige jongen uit IJsselham aangehouden omdat zij een eend hadden mishandeld. De jongens irriteerden zich aan de eend en besloten het dier toen de nek om te draaien. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en bekenden daar. De zaak wordt afgedaan via bureau HALT.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag rond 14.30 uur is in een winkel aan de Oude Doelensteeg een 33-jarige man uit Harlingen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had een broek en een shirt, ter waarde van ruim 100 Euro weggenomen uit de winkel. Een 18-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Sondel: aanrijding met letsel
Dinsdag rond 09.30 uur raakte aan de Suderseewei een 21-jarige automobilist uit Molkwerum gewond bij een aanrijding. De automobilist raakte door onbekende oorzaak in de rechterberm, corrigeerde, raakte in de linker berm, reageerde tijdig, maar stuurde teveel bij en schoot door in de rechterberm en belandde in de sloot. De bestuurder werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. De auto was total loss en werd weggesleept.

Sneek: inbraak bouwcontainer
Tussen vrijdag 16.30 uur en maandag 07.30 uur is in een bouwkeet aan de Tingieterstraat ingebroken. Uit de keet zijn diverse bouwmaterialen en gereedschap weggenomen. Een 47-jarige man uit Jirnsum deed aangifte.

Makkum: inbraak bus
Tussen zondag 19.30 uur en maandag 06.30 is ingebroken in een bus die geparkeerd stond aan de Kofstraat. Uit de bus werd diverse gereedschap weggenomen. Een 46-jarige man uit Makkum deed aangifte.

Buitenpost: landbouwvoertuig in brand
Dinsdag rond 15.20 ontstond aan de West brand in een bobcat (landbouwvoertuig). De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Harlingen: rijden onder invloed
Dinsdag rond 16.15 uur is aan de Jan Rudolf Thorbeckestraat een 43-jarige man uit Harlingen van zijn snorfiets gevallen. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 1330 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 18 uren. De man reed zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Hiervoor wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast wordt nog proces verbaal opgemaakt omdat de remmen van de snorfiets niet in orde waren.

Sint Annaparochie: aanhouding winkeldief
Dinsdag rond 17.00 uur is in een winkel aan de Beuckelaerstraat een 10-jarige jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had een blikje cola weggenomen uit de winkel. Een 41-jarige man uit Franeker deed aangifte.

Leeuwarden: overval winkel
Dinsdag rond 16.00 uur is door een nog onbekende man een winkel in de Pier Panderstraat overvallen. Onder bedreiging van een mes heeft de man twee kassas leeggehaald. De man nam het geld mee en verdween vervolgens. Een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Siegerswoude: schoorsteenbrand
Dinsdag rond 19.30 uur ontstond een schoorsteenbrand in een horecapand aan de Binnenwei. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand.

Wommels: rijden onder invloed
Woensdag rond 01.00 uur is aan de Terp een 46-jarige automobilist uit de gemeente Littenseradiel gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 445 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uren.

Hijum: rijden onder invloed
Woensdag rond 00.30 uur is aan de Bredyk een 50-jarige automobilist uit de gemeente Ferwerderadiel gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren.

Hijum: rijden onder invloed
Woensdag rond 01.25 uur is aan de Bredyk een 41-jarige automobilist uit de gemeente Ferwerderadiel gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 385 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod drie uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag rond 01.50 uur is aan de Archipelweg een 48-jarige automobilist uit Marssum gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 395 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag rond 02.25 uur ging een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden er vandoor toen hij merkte dat de politie hem wilde controleren. Na een achtervolging, waarbij de man meer dan 100 km/u in de bebouwde kom reed, reed de man zich klem in de Spoorstraat. Hier werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies de man 1130 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 14 uren. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Later die nacht rond 04.55 uur is de man aan de Spoorstraat opnieuw aangehouden omdat hij wederom in zijn auto reed.

Surhuisterveen: snelkraak
Woensdag rond 03.45 uur vond in een winkel aan de Dellen een snelkraak plaats. Weggenomen werd een aantal videocameras en een aantal plasmaschermen. Men kwam binnen door met een auto tegen de etalageruit aan de voorzijde van het pand te rijden. Aangifte werd gedaan door een 50-jarige man uit Surhuisterveen.

Bureau communicatie (058) 880 82 72