Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Geneesmiddelen en genetische tests op internet

08-04-2003
Recent verscheen een artikel van Stichting Consument en Biotechnologie in samenwerking met de Consumentenbond in opdracht van het ministerie van VWS over `geneesmiddelen en genetische tests op internet'. Het artikel geeft een overzicht van het winkelen op internet voor geneesmiddelen, genetische tests en verwantschapstests. Daarnaast worden onder meer tips gegevens over hoe deze verstandig te gebruiken.

Wie even surft op internet op de onderwerpen 'geneesmiddelen' en 'genetische tests' komt er al snel achter dat internet hierover heel veel informatie te bieden heeft. Niet alleen bieden tal van websites veel objectieve, wetenschappelijke informatie. Je vindt er ook vele websites met voornamelijk wervende teksten met de bedoeling je te interesseren voor de aankoop van producten en het je zo gemakkelijk mogelijk te maken die producten aan te schaffen; dat alles zonder tussenkomst van een arts of apotheker zoals in de reguliere Nederlandse gezondheidszorg gebruikelijk is. Helaas is het niet altijd even duidelijk welke informatie gebaseerd is op degelijk wetenschappelijk onderzoek en welke informatie andere, minder degelijke bronnen heeft. Vaak blijkt het dan ook lastig voor de gemiddelde consument op internet om over de aanschaf van geneesmiddelen en genetische tests een goed geïnformeerde keuze te maken, met alle risico's van dien.

Het artikel 'geneesmiddelen en genetische tests op internet' gaat over het winkelen op internet naar geneesmiddelen en genetische tests. Het artikel geeft vooral praktische tips voor het verstandig omgaan met informatie over geneesmiddelen en genetische tests die op websites worden aangeboden. Wie het artikel integraal wil downloaden kan te doen via www.consubiotech.nl De informatie is ook ondergebracht op verschillende plaatsen op www.erfelijkheid.nl waar u kunt zoeken met het trefwoord `genderen'.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl