Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

woensdag 9 april 2003



Wezep- Brand

Op dinsdag 08 april '03 overdag was er een schoorsteenbrandje ontstaan aan de Kerkweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door een verstopte rookkkanaal. Het branden was hoorbaar. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand.


Heerde- Verkeersongeval met letsel

Een 20 jarige man uit Heerde is op 08 april '03 gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets vanuit tegengestelde richting komende frontaal botste tegen een personenauto aan de Kommerseweg. Hij was ernstig gewond aan onderlichaam en hoofd. Hij is naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Heerde- Diefstal uit auto
Een 77 jarige man uit Heerde deed aangifte van diefstal uit zijn personenauto. Deze had hij in de nacht van 7 april op 08 april '03 geparkeerd op de parkeerplaats aan de Jan Liefersstraat. In de ochtend van 08 april '03 ontdekte hij dat de benzinedop eraf was. Tevens zat er beschadiging op de lak. Er is 20 liter benzine uit de tank ontvreemd.

Doornspijk- Controle snelheid
Op 08 april '03 in de middag is er een snelheidscontrole gehouden op de Bovenweg( 60 km zone). 120 passanten, 15 overtredingen waarvan de hoogste 117 km/u.


Elspeet - autokraak

De auto van een 26 jarige vrouw uit Urk is dinsdagmiddag opengebroken en een tas met inhoud werd weggenomen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Molenweg in Elspeet.


Vierhouten - Politie grijpt gevluchte inbreker

De politie heeft woensdagnacht een 29 jarige man uit Zoetermeer aangehouden nadat hij kort daarvoor bij een woninginbraak aan de Elspeterbosweg in Vierhouten was gevlucht toen hij door de bewoner werd overlopen.
De bewoner hoorde lawaai en ging kijken. Hij trof de man enigszins klem zittend in een raam van zijn woning. De bewoner greep de man vast, maar deze zag kans te vluchten en reed weg in een donkere personenauto. De gealarmeerde politie startte een zoekactie en trof de auto met de man aan op een parkeerplaats aan de Nunspeterweg. Met assistentie van collega's uit andere politieteams kon de man worden aangehouden en ingesloten.


Nunspeet - Boete voor vuilstort in bosgebied

De politie van Nunspeet heeft een 25 jarige man uit Nunspeet een boete van 231 euro opgelegd nadat er in het bosgebied aan de Posopweg in Nunspeet huishoudelijk afval van deze man was aangetroffen. De man verklaarde dat een vriend hem behulpzaam was geweest, het afval had meegenomen, maar niet met de bedoeling het illegaal te storten. De man heeft de troep opgeruimd.

Epe - bekeurd voor opgeven valse naam
Een 21 jarige jongeman uit Epe is maandagavond bekeurd voor het opgeven van een valse naam. Hij werd nabij het gemeentehuis in Epe door de politie aangesproken op het niet toegestane voetballend gedrag en gaf daarbij vervolgens een valse naam op.



---- --