Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.20 uur

Dubbele, bijna driedubbele snelheid

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 april werd een automobilist aangehouden.

Rond 00.15 uur werden politiemensen op de Bisschopsweg ingehaald door een 40-jarige automobilist uit Eemnes. Hij reed daarbij beduidend harder dan de toegestane 80 km/u. De politiemensen gingen achter hem aan en constateerden dat de Eemnesser met een snelheid van boven de 160 km/u reed. De automobilist negeerde het stopteken en de politiemensen bleven de verdachte volgen. De achtervolging voerde vervolgens door Baarn, waar de Eemnesser binnen de bebouwde kom (maximumsnelheid 50 km/u) met een snelheid van boven de 140 km/ u reed. Op de rotonde aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn doofde de automobilist zijn verlichting. Hij reed vervolgens de Amsterdamsestraatweg richting Soest op en behaalde daar een snelheid van wederom boven de 140 km/u (80 km/u toegestaan).

De achtervolging voerde vervolgens naar Soest en de Eemnesser had inmiddels zijn verlichting weer aangedaan. In Soest deed hij de verlichting weer uit, maar ondanks deze tactiek raakte hij de achtervolgende politiewagen niet kwijt. De verdachte kon uiteindelijk op de Regentesselaan in Soest worden aangehouden.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd ter bepaling van eventueel alcoholgebruik een bloedproef bij hem afgenomen. De resultaten daarvan zijn over enkele weken bekend. De Eemnesser verklaarde te zijn geschrokken toen hij in Bunschoten zag dat hij met een te hoge snelheid een politiewagen inhaalde en daarom er vandoor te zijn gegaan. Hij betuigde spijt over zijn rijgedrag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Eenden op de weg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 8 april raakte een inzittende van een auto licht gewond bij een aanrijding.

Rond 22.15 uur reed een 22-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Bisschopsweg, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting van Bunschoten. Bij hem in de auto zat een 19-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats.

Doordat plotseling enkele eenden de weg overstaken, schrok de automobilist en week uit. Daarbij raakte hij met zijn rechterwielen in de rechterberm. Door de zachte berm zakte de auto weg, draaide bijna geheel om zijn as en kwam tegen een hek tot stilstand.

De vrouw werd met hoofdpijnklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De bestuurder werd ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht en bleek geen letsel te hebben opgelopen. Ook de eenden hadden geen letsel opgelopen.

Bosbrandje

SOEST Op dinsdag 8 april heeft korte tijd een bosbrandje gewoed. Niemand raakte gewond.

Rond 18.45 uur zag een getuige dat er brand woedde in het Monnickenbos aan de Zandlaan. De getuige zag vervolgens twee ongeveer 12-jarige jongens bij de brand wegrennen.

De brandweer werd gewaarschuwd en door de inzet van enkele passerende trimmers, gasten van de camping Monnickenbos en de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich groot uitbreidde. Een strook van ongeveer 30 bij 3 meter ging in vlammen op.

Gestolen auto teruggevonden

(Zie persberichten district Eemland noord, d.d. 07-04-03: Inbraak) SOEST Op dinsdag 8 april werd een auto teruggevonden die eerder deze week was gestolen.

In de nacht van zaterdag 5 op dinsdag 6 april werd in een woning aan de Albert Cuyplaan ingebroken. Daarbij werden o.a. autosleutels weggenomen en werd vervolgens de auto gestolen.

Op dinsdag rond 17.20 uur zag de eigenaar van de auto, een 53-jarige man uit Soest, zijn gestolen auto op de Van Goyenlaan geparkeerd staan en hij waarschuwde de politie. De auto bleek geheel onbeschadigd te zijn. Het voertuig is door een takelbedrijf weggesleept en zal door de Technische Recherche worden onderzocht.

Geldkistje
LAGE VUURSCHE Op dinsdag 8 april werd na een klein brandje een geldkistje aangetroffen.

Rond 17.20 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brandje in de Hertogskuil aan de Zwarteweg. Ter plaatse bleek het om een klein brandje te gaan en de brandweer had de brand in no-time geblust. Vervolgens troffen zij een geldkistje aan. De inhoud van dit kistje bleek in de brand te zijn gestoken, waardoor jet omliggende groen ook vlam had gevat.

Bij de brandresten trof de politie een paspoort en bankafschriften aan. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het geldkistje op dinsdag 8 april bij een woninginbraak in Utrecht was weggenomen. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.