Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.55 uur

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op dinsdag 8 april een verkeerscontrole op De Clomp gehouden.

De controle vond tussen 13.00 uur en 14.00 uur plaats. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden (63 km/u i.p.v. 50 km/u), het niet dragen van de autogordel, onleesbare kentekenplaat, onjuiste kentekenplaat en geen gele plaat op een bromfiets.

Een automobilist die zijn gordel niet omhad, kreeg daar een bekeuring voor. Tevens bleek de APK van zijn auto te zijn verlopen. De man gaf aanvankelijk een vals adres op en kreeg ook daar een bekeuring voor, wat het totaal voor hem op drie bracht. Tevens moest hij een nog openstaande boete van 75,- betalen, hetgeen hij deed.

Winkeldief

ZEIST Op dinsdag 8 april werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 14.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan De Clomp dat een klant meerdere levensmiddelen uit de schappen pakte, deze in zijn tas deed en zonder ze af te rekenen de kassa passeerde. Vervolgens werd hij door personeel staande gehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte, een 31-jarige man uit Zeist, werd naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de diefstal. Hij kreeg een boete van 115,-.

Vreugdebrand

ZEIST Op dinsdag 8 april heeft korte tijd brand gewoed in een boom.

Rond 22.45 uur kregen de politie en de brandweer de melding van een brand in een boom aan de Antonielaan. De boom zou vlakbij een woning staan. Ter plaatse bleek inderdaad een boom in de brand te staan en de brand werd door de bewoner geblust en hij werd daarbij door een politieman met een brandblusser geassisteerd. De brandweer nam het nablussen voor haar rekening.

De bewoner, een 52-jarige man uit Zeist, verklaarde dat zijn zoontjes vanavond naar het voetballen hadden gekeken. Uit vreugde over de uitslag hadden zij een vuurpijl afgestoken. Deze was echter in de boom terecht gekomen met brand tot gevolg.