Ingezonden persbericht


Persbericht

Cio onderzoek: applicatie-integratie topprioriteit nederlandse en belgische cio's

webMethods onderzoek geeft aan dat een meerderheid van Nederlandse en Belgische CIO s business- of applicatie-integratie ziet als topprioriteit voor 2003

AMSTERDAM, 9 April, 2003 webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware maakt vandaag de resultaten bekend van het onderzoek Application Integration gehouden in februari 2003, onder CIO s van de grotere organisaties uit Nederland en België. Volgens dit onderzoek ziet 51% van de CIO s business- of applicatie-integratie als topprioriteit voor 2003, terwijl 66% plannen heeft om de integratie van de huidige IT-systemen te verbeteren in de komende 12 maanden. 93% van de CIO s zegt dat de te verwachten kosten van integratie hen niet heeft weerhouden van verdere integratieplannen. 83% van de CIO s geeft aan dat integratie zichzelf moet terugverdienen binnen 3 jaar.

Deze resultaten zijn consistent met de uitkomsten van diverse internationale onderzoeken naar businessintegratie. In het meest recente UBS Warburg onderzoek (November 2002) bijvoorbeeld, komt applicatie-integratie ook naar voren als een van de topprioriteiten onder CIO s voor 2003. Volgens het webMethods onderzoek hebben de meeste grotere Nederlandse en Belgische organisaties reeds één of meerdere IT-systemen geïntegreerd binnen de organisatie (75%) of delen ze al één of meerdere IT-systemen met een leverancier of afnemer (55%). Ondanks deze positieve uitkomsten, beschouwt een grote meerderheid (62%) van de CIO s het gebrek aan verregaande integratie als een serieus probleem voor de organisatie.

"Belgische en Nederlandse ondernemingen zien duidelijk de voordelen van een goede applicatie-integratie," zegt Richard Dobber, managing director, webMethods Northern Europe. "Echter, met de stijgende behoefte aan een snelle return on investment en de diversiteit aan te integreren applicaties, verlaten veel organisaties het pad van tactische integratie-oplossingen en kiezen ze steeds meer voor een strategische, flexibele en ondernemingsbrede integratie-oplossing."

Een schatting volgens Gartner is dat 35 procent van het onderhoudsbudget voor software wordt besteed aan het onderhouden van koppelingen tussen applicaties. Bij de aanschaf van een ERP of CRM systeem is volgens berekeningen van Gartner ongeveer 1/3 van de implementatiekosten terug te voeren op het leggen van koppelingen naar bestaande applicaties. "Het hanteren van een integratieplatform zou de integratiekosten significant kunnen laten afnemen. Besparingen kunnen hiermee uitkomen tussen 25 en 43 procent, afhankelijk van omstandigheden als de flexibiliteit van de gebruikte interfaces", zegt Massimo Pezzini, Vice President bij Gartner.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijk aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van Enterprise Webservices . webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 900 klanten, zoals wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, The Ford Motor Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG en Siebel Systems.