Politie Midden- en West Brabant

24 jarige Tilburger verdachte schietpartij

overige verdachten in vrijheid

Een 24 jarige Tilburger blijkt de mogelijke schutter te zijn in de schietpartij die zondagmiddag 6 april in de Tilburgse Munttorenstraat heeft plaatsgevonden. De man was die zondag tezamen met vier andere verdachten al aangehouden. Een van deze vier werd maandag al in vrijheid gesteld. De overige drie konden dinsdagavond 8 april naar huis nadat zij een verklaring hadden afgelegd.

De 24 jarige verdachte heeft tijdens zijn verhoor zelf aangegeven verantwoordelijk te zijn voor de schoten die het 23 jarige slachtoffer ernstig verwondde. Ook de verklaringen van andere aangehouden verdachten bevestigden dit beeld. De verdachte wordt nog vandaag voor de Rechter Commissaris geleid. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

De toestand van het 23 jarige slachtoffer is stabiel, maar nog steeds kritiek.

De politie heeft het onderzoeksteam vandaag afgebouwd tot 8 personen.

Bij de schietpartij aan de Munttorenstraat in Tilburg raakte zondag tegen 14.00 uur een 23 jarige Tilburger ernstig gewond. Bij de woning werden drie mannen aangehouden. Het slachtoffer was inmiddels naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ziekenhuis werden nog eens twee mannen aangehouden, waarvan er inmiddels één maandag al in vrijheid werd gesteld.

Bron: Rob Luijten