Politie Midden- en West Brabant

Tilburgse jongeren op rooftocht

Tilburg, 9 april 2003.

Politie lost 44 inbraken op

TILBURG - Met de aanhoudingen en verhoren van 20 Tilburgse jongeren, die tussen de 17 en 26 jaar oud zijn, heeft een team van de districtsrecherche in samenwerking met personeel van de politieteams Tilburg West, -Noord en Leijdal, 44 inbraken opgelost. De inbraken werden gepleegd in bedrijven, scholen, woningen en auto`s. Er werden ook autodiefstallen gepleegd. Verder werd een auto in brand gestoken.

De zaak kwam aan het rollen toen de recherche informatie kreeg dat in Tilburg West een groep jongeren zich bezig hield met het plegen van strafbare feiten (inbraken). Onderzoek dat op de informatie volgt, wijst uit, dat de verdachten die de politie inmiddels aangehouden en gehoord heeft, tussen juli 2002 en januari 2003 de inbraken hebben gepleegd. Bij de inbraken in scholen en bedrijven had men het gemunt op computers en flatscreens. In de woningen nam men veelal beeld- en geluidsapparatuur mee. Uit auto`s werden voornamelijk de duurdere stereo- installaties en DVD-spelers gestolen.

De politie heeft totaal elf verdachten aangehouden. Vier van hen zitten in voorlopige hechtenis en met vier andere verdachten is de recherche op dit moment nog bezig om te onderzoeken bij welke strafbare feiten zij nog meer betrokken kunnen zijn.

Naar schatting heeft de groep een schade van om en nabij de 75.000 euro veroorzaakt. Zij pleegden de strafbare feiten in wisselende samenstelling. Van de gestolen goederen werd slechts een klein gedeelte teruggevonden. Het motief van de jongeren om op het criminele pad te gaan was geld. Van een bende is geen sprake.

Bron: Carel Bouman