Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-04-2003
Persberichten woensdagochtend 9 april 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Veroorzaker ongeval op vlucht aangehouden
ASSEN Dinsdagavond rond 21.00 uur veroorzaakte een 37-jarige man uit Tilburg een ongeval op de Witterzomer, waarna hij te voet er vandoor ging. De man reed in een bestelauto en kwam daarmee op de linkerweghelft. Daar botste hij tegen de personenauto van een 45-jarige Assenaar. De bestelauto kwam in de greppel terecht, waarna de bestuurder er vandoor ging. Een getuige wist het signalement en de vluchtroute aan de gewaarschuwde politie door te geven. De man is kort daarna in de buurt aangehouden. Hij had gedronken. De ademtest kwam uit op 875. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles
MEPPEL Bij een controle op de Nieuwe Nijeveenseweg en de Hoogeveenseweg zijn 27 automobilisten bekeurd die geen gordel droegen.

HOOGEVEEN Op Het Haagje zijn negen bekeuringen uitgedeeld. Twee automobilisten die aan het bellen waren werden betrapt. Vijf automobilisten droegen geen gordel en twee bromfietsers geen helm.

Verdachten bromfietsdiefstal op heterdaad aangehouden HOOGEVEEN Dinsdagmiddag meldde een getuige dat er een bromfiets werd gestolen in de Hoofdstraat. Op aanwijzingen van deze getuige kon de politie even later in het Kaaplaantje drie verdachten aanhouden die in het bezit waren van een zojuist gestolen scooter. Een 17-jarig meisje uit Hoogeveen en twee 14-jarige jongens uit deze plaats zijn aangehouden. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar, een 71-jarige man uit Hollandscheveld, kwam de diefstal melden en kon zijn bromfiets direct weer in ontvangst nemen.

Winkeldieven opgepakt
EMMEN Dinsdagmiddag is een 33-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij de diefstal van een paar schoenen ter waarde van 129 in een winkel aan het Marktplein. Ze is aangehouden en kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding.
ASSEN Dinsdagmiddag zijn twee meisjes uit Assen van 15 en 16 jaar betrapt bij de diefstal van een pakje kauwgum in een supermarkt in de Neptunuspasage. Beide zijn doorgestuurd naar HALT. BARGERCOMPASCUUM Twee inwoners van Drachten, een 36-jarige man en een 35-jarige vrouw, wisten een telefoon te stelen in een winkel aan het Verlengde Oosterdiep en er met hun auto vandoor te gaan. Het kenteken werd echter doorgegeven en de politie in Friesland wist het stel in Drachten aan te houden. Ze zijn overgebracht naar het bureau in Emmen en daar voor een nader onderzoek ingesloten.

Inbraak bedrijf
ASSEN Dinsdagnacht rond drie uur is ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. Om die tijd trad het alarm in werking. Toen de politie ter plekke kwam waren de daders, die de toegangsdeur hadden opengebroken, reeds gevlogen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. Een 40-jarige man deed aangifte namens het bedrijf.

Portemonnee uit tas gestolen
MEPEL Dinsdagmiddag is een 61-jarige vrouw uit Belt-Schutsloot haar portemonnee kwijtgeraakt in een supermarkt in de Grote Akkerstraat. Ze had haar tas aan de haak van de winkelwagen hangen en merkte bij het afrekenen dat de portemonnee was verdwenen.

Jongens na vernieling ruit aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag zijn twee jongens uit Assen, 12 en 13 jaar oud, aangehouden nadat ze een raam hadden ingegooid van een flat in de Smetanalaan. Ouders die hun kinderen van de nabijgelegen school kwamen halen zagen dit gebeuren en grepen ze in de kraag. Ze zijn overgedragen aan de politie en gaan door naar HALT. Enkele dagen eerder hebben deze jongens ramen in dezelfde flat vernield. Maandag waren ze vernieuwd en een van de nieuwe ramen was dinsdag dus alweer aan de beurt. Nu zijn de jongens zelf aan de beurt.

Aanhouding na huiselijk geweld
HOOGEVEEN Dinsdagavond is een 35-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat hij zijn 31-jarige vrouw had mishandeld. Hij had haar keel dichtgeknepen en haar de deur uitgezet. De man is ingesloten voor een nader onderzoek.

Tuinhuisje in brand
VALTHERMOND Dinsdagavond is een tuinhuisje achter een woning aan het Zuiderdiep in brand geraakt. Vermoedelijke oorzaak is brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pepperspray gebruikt bij aanhouding
ASSEN Dinsdagnacht wilde de politie een 37-jarige man uit Assen controleren die met zijn auto op Het Kanaal reed. De man werkte niet mee en stapte weer in zijn auto nadat hij zijn ongenoegen over de controle kenbaar had gemaakt. Hij werd aangehouden waarbij hij zich verzette. Na gebruik van pepperspray kon hij worden overgebracht naar het bureau.

Drugs in beslag genomen
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning in de De Ruyterstraat enkele tientallen zakjes hasj en weed in beslag genomen. Dat gebeurde nadat geconstateerd was dat er veel aanloop was op dit bekende adres. De 36-jarige bewoner is aangehouden wegens het dealen.

Getuigen gezocht van aanrijding
RODEN Op vrijdag 21 februari tussen tien en half elf s morgens is een Ford Focus aangereden op de parkeerplaats van een supermarkt aan het Julianaplein. De dader reed in een blauwe Mercedes. Een getuige heeft een briefje met het kenteken achter de ruitenwisser van de aangereden auto gedaan. De politie wil graag met deze getuige in contact komen om een getuigenverklaring op te kunnen nemen. De politie in Roden is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.