Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 8 april 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten van 8 april 2003
Subsidies Algemeen Maatschappelijk werk
Het college trekt 108.825 uit om de verschillende maatschappelijke instellingen beter op elkaar af te stemmen. Die zogenaamde ketenvorming past in de regiovisie en wil voorkomen dat mensen in de Maatschappelijke Opvang (MO) terecht komen. MO De Terp krijgt een bedrag van 7000 voor een sociaal coach die in Achter de Hoven ongeveer 10 adressen voor zijn rekening neemt. Verder verleent het college een subsidie van in totaal 57.857 aan drie reïntegratiebedrijven. Daarmee kunnen ze maatschappelijke dienstverlening inkopen bij Hulp en Welzijn Leeuwarden. Collegebesluit 8 april 2003
Bergbezinkbassins Wirdum, Heechterp en Wytgaard Om lozing van afval- en regenwater op oppervlaktewater te voorkomen, worden in Wirdum twee bergbezinkbassins gebouwd. De bassins komen aan de Sj. Van der Kooistrjitte en Loodyk. In de Wirdumervaart worden twee rioolzinkers aangelegd. De werkzaamheden kosten 652.800. Ook wordt aan de noordkant van de Egelantierstraat (ter hoogte van de Schieringerweg) een bergbezinkbassin gebouwd. De bouw kost 487.700. Tenslotte wordt onder het parkeerterrein aan It Kleaster in Wytgaard een bergbezinkbassin aangelegd. De kosten bedragen 236.600.

Collegebesluit 8 april 2003

Herinrichting straten binnenstad

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de herinrichting van de Kleine Kerkstraat, Groot en Klein Schavernek en de oostkant van de Weaze. Daarbij wordt rekening gehouden met het historische karakter van de Kleine Kerkstraat die o.a. tot uiting komt in het plaatsen van historische straatverlichting. De andere straten worden uitgevoerd in het structuurbeeld grachten. In het Groot Schavernek worden de riolen ook vervangen. De herinrichting kost in totaal 514.628.

Collegebesluit 8 april 2003

Nulmeting milieuhandhaving

Het college van burgemeester en wethouders heeft de nulmeting van de milieuhandhaving vastgesteld. De meting bestaat uit een zelfevaluatie en een externe audit. Op basis van de meting worden plannen van aanpak geschreven. Het doel is om professioneler te werken en betere kwaliteit te leveren.

Collegebesluit 8 april 2003

Kwijtgescholden leningen Cambuur

Burgemeester en wethouders hebben besloten om na het voetbalseizoen 2002/2003 als het financiële overzicht gereed is een beslissing te nemen over het al dan niet kwijtschelden van twee renteloze leningen van voetbalclub Cambuur bij de gemeente Leeuwarden. In februari 2000 besloot de gemeenteraad Cambuur te ondersteunen met de leningen. Het bedrag - 785.493 zou niet terugbetaald hoeven worden als de club per 1 januari 2002 een sluitende begroting en een meerjarenraming had.

Collegebesluit 8 april 2003