Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V K A M E R

Brussel, 8 april 2003

Parkeren van LPG-wagens in ondergrondse garages wordt binnenkort mogelijk.


Dit antwoordt minister van binnenlandse zaken Antoine Duquesne aan volksvertegenwoordiger Kristien Grauwels (Agalev)

De regering heeft via allerlei maatregelen LPG als brandstof voor voertuigen gepromoot omdat die milieuvriendelijk is. Daar hebben de groenen voor gezorgd.

Er blijft echter het probleem van een parkeerverbod in gararges voor LPGvoertuigen. Dat verbod wordt opgelegd door de brandweer die weigert gunstig advies te geven. Er zijn nochtans geen ongevallen met LPG-voertuigen bekend.

Mede op onze vraag heeft de Hoge Raad voor de beveiliging tegen brand en ontploffing zijn advies uitgebracht dat stelt dat voertuigen die voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen kunnen toegelaten worden in ondergrondse parkings op voorwaarde dat de gesloten parking uitgerust is met een detectie- en alarminstalatie en met een verluchtingssysteem. De voertuigen moeten dan een kenteken dragen waaruit blijkt dat ze werken op LPG.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft nu een Koninklijk Besluit ontworpen dat de reglementering vastlegt. De Hoge Raad,de Europese Commissie, de Ministerraad en de Raad van State moeten zich nog over de teksten uitspreken. Nog even geduld dus.

Kristien Grauwels, volksvertegenwoordiger voor AGALEV 0476 68 35 71

---
Meer informatie:
Agalev Kamerfractie
Tel. 02 549 84 18 Fax 02 549 87 98
e-mail: fractie.kamer@agalev.be