Politie Amsterdam-Amstelland

Man bedreigt buren met mes

9-4-2003. Gisteravond heeft de politie een 32-jarige man gearresteerd nadat hij zijn medeflatbewoner met een mes had bedreigd. Eerder die dag had de man ook al een andere buurman bedreigd. Toen agenten hem wilden arresteren werd de man erg agressief. Pepperspray was nodig om hem onder controle te krijgen.

De messentrekker stoorde zich waarschijnlijk zó aan de geluidsoverlast in de flat dat hij helemaal uit zijn dak ging en zijn buurman bedreigde. Het slachtoffer wist te ontkomen en waarschuwde de politie. Agenten gingen naar de woning en troffen de agressor in de deuropening aan. Hij maakte een zeer agressieve indruk en verzette zich hevig toen hij werd aangehouden.

---

Drugsoverlast aangepakt
9-4-2003. Met in totaal vijf arrestaties heeft de politie de drugsoverlast rond het Krugerplein stevig aangepakt. In totaal werd meer dan 500 gram cocaïne en bijna 200 gram hasj in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast heeft de politie een aantal gestolen fietsen opgespoord.

In januari startte een onderzoek naar twee 22-jarige drugsdealers die actief waren in de omgeving van het Krugerplein.Zij werden op dinsdag 11 maart aangehouden. In de woning van één van de verdachten werden naast 70 gram harddrugs enkele gestolen fietsen aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en de tweewielers zullen bij de rechtmatige eigenaren worden terugbezorgd. Ook werd een 49-jarige afnemer van het tweetal werd gearresteerd.

Daarnaast werd begin maart op Schiphol een postpakket onderschept met daarin ongeveer 500 gram cocaïne. In overleg met de officier van justitie van het parket Amsterdam, is het pakket afgeleverd, waarna de 22-jarige geadresseerde werd ingerekend. Op 11 maart werd een 22-jarige automobilist betrapt op een verkeersovertreding. Daarbij ontdekten agenten bijna 200 gram hasj in zijn auto. De hasj is in beslag genomen en vernietigd. Ook deze man werd ingerekend. Fietser rijdt door na aanrijding

8-4-2003. Gisteravond rond halfzes raakte een achtjarig jongetje gewond bij een aanrijding met een fietser op het fietspad van het Reigersbospad. Het jongetje werd naar een ziekenhuis overgebracht. Daar constateerde de artsen een gebroken sleutelbeen. De fietser, die op een racefiets zat, reed na de aanrijding direct door zonder zich om het slachtoffertje te bekommeren. De politie is op zoek naar de fietser. Hij voldoet aan het volgende signalement:

blanke man

tussen de 35 en 40 jaar oud

mager postuur
lengte 1.85 meter.
De man droeg een bordeauxrode jas en een spijkerbroek. Heeft u iets gezien, bel dan met (0900) 8844.

Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen. Bromfietser gewond bij aanrijding

9-4-2003. Gisteravond rond zes uur raakte een 28-jarige bromfietser gewond bij een aanrijding met een taxi op de kruising De Boelelaan / De Klencke. De bromfietser is afgevoerd naar het ziekenhuis. De taxichauffeur kwam met de schrik vrij.

---

Gerichte gordelcontrole achterbank

Gisteren werden er opnieuw gerichte gordelcontroles gehouden op verschillende locaties op de Oostelijke Eilanden. Met name rond scholen werd streng gecontroleerd. Dit om met name ouders erop te wijzen dat ook het achterin dragen van een gordel verplicht is.In totaal werden er 140 mensen op de bon geslingerd. In 30 gevallen betrof het een kind dat zonder de verplichte riem werd vervoerd. De controles werden uitgevoerd door agenten en surveillanten van het politiebureau IJ-tunnel in samenwerking met 3VO en het Netwerk Jeugd en Verkeer. Aan de actie zit een preventiecampagne gekoppeld waarbij overtreders een videofilm kunnen bekijken waarin de gevaren van het niet dragen van de gordel worden getoond. Een tiental mensen maakte van deze mogelijkheid gebruik. De meesten waren diep onder de indruk. De komende periode zullen er meer van dergelijke acties volgen.
---
Snelheidscontrole
9-4-2003. Bij een snelheidscontrole op de Lakenblekerstraat in Aalsmeer werden gistermiddag 16 snelheidsduivels betrapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer per uur. Ter plaatse mag 50 worden gereden.

---
Beveiliger stuit op inbreker
9-4-2003. Vannacht rond kwart over drie werd een 34-jarige man in een kantoor aan de Leidsekade aangehouden op verdenking van inbraak. De inbreker werd ontdekt door een beveiliger die zijn ronde deed. Het was vannacht nog niet duidelijk hoe de man het pand binnengedrongen is. Enkele inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen.
---
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.