De Unie


ING: 3e Ronde CAO-onderhandelingen

9 april 2003 - Op dinsdag 1 april jl. hebben we voor de 3e maal gesproken over de nieuwe CAO ING. Ook deze bespreking stond voor een groot gedeelte in het teken van de pensioenproblematiek. ING heeft nogmaals uiteengezet waarom er sprake is van een probleem en de wijze waarop zij denken dat dit opgelost kan worden.

Feit is dat de pensioenlasten bij ING een aanzienlijk deel van de loonkosten vertegenwoordigen. De opvatting van De Unie in dit traject is helder en duidelijk: het betreft een uitonderhandelde arbeidsvoorwaarde en ING moet daar bij zijn "kostprijsberekening" rekening mee houden. Op het moment dat, om wat voor reden dan ook het huidige arbeidsvoorwaardenpakket problematisch wordt in relatie tot de continuïteit van de totale onderneming zijn wij, uiteraard, bereid om hierover in overleg te treden. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de thans ontstane problematiek meer een incidenteel karakter dan een structureel karakter heeft. Een incidentele oplossing van het probleem biedt wellicht de mogelijkheid om ING tegemoet te komen.

In de loop van deze week vindt er nader overleg plaats met het landelijk bedrijfsgroepbestuur van ING om te bezien op welke wijze we verder kunnen in het overleg. Op 11 april a.s. worden de onderhandelingen hervat. Uiteraard houden we u dan weer op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Uw onderhandelingsdelegatie

Robert Schuurman
Rick Eijsackers
Goof Bode

* Intropagina ING Groep

woensdag, 9 april 2003