Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.00 uur) Woensdag 9 april 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Woensdagmorgen 9 april 2003 heeft de politie tegen een 36 jarige Canadees proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Een automobilist reed omstreeks 05.50 uur vanaf de Markt te Maastricht in verboden richting de Grote Gracht te Maastricht op, hetgeen gezien werd door een politiepatrouille. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder naar het gebruik van alcoholhoudende drank te ruiken. Ook de alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.6 en 0.7 promille. Tegen de Canadees is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 218 euro.

Maastricht, straatroof.
Een 54 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagavond 8 april 2003 op de Schalmeistraat te Maastricht het slachtoffer geworden van een straatroof.
Het slachtoffer had omstreeks 21.30 uur geld gepind bij een pinautomaat aan de Clavecymbelstraat te Maastricht en na het ontvangen van het geld liep zij naar de Schalmeistraat. Daar werd het slachtoffer vermoedelijk door drie mannen van achteren vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Een van de mannen rukte de schoudertas die het slachtoffer bij zich droeg stuk waardoor hij deze kon wegrukken. Tegelijkertijd werd het slachtoffer met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten waardoor zij niets meer zag en een brandende pijn in haar ogen voelde. Het drietal ging er daarna met de tas vandoor. Het slachtoffer had tijdens de beroving luidkeels geschreeuwd in de hoop dat iemand haar zoui horen en te hulp zou schieten. Dit gebeurde echter niet.
Bij een woning aan de Schalmeistraat belde het slachtoffer aan waar zij om hulp vroeg en ook kreeg. De bewoners hielpen het slachtoffer met het spoelen van haar ogen. Daarna werd zij naar het Academisch ziekenhuis gebracht waar haar ogen werden gecontroleerd en verzorgd. Vermoedelijk heeft het slachtoffer verder geen blijvende schade aan haar ogen opgelopen. De gewaarschuwde politie stelde meteen na de overval een onderzoek in de omgeving in, maar de straatrovers werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De politie probeert aan de hand van de signalementen de identiteit van de straatrovers te achterhalen. Bij het onderzoek in de omgeving werd het hengsel van de tas aangetroffen. De tas zelf bleef onvindbaar. Het slachtoffer mist haar tas waarin o.a. een portemonnee met slechts weinig geld, een aantal bankpasjes en autopapieren aanwezig waren. Het gepinde geld werd niet gestolen. Dat had het slachtoffer niet in haar schoudertas gestopt.

Maastricht, twee verdachten aangehouden bij poging tot inbraak. Dinsdag 8 april 2003 heeft de politie twee mannen aangehouden wegens het plegen van een poging tot inbraak. Beiden hadden een schroevendraaier in hun bezit. Een daarvan een plastickaart in zijn bezit, geschikt om deuren op te flipperen.
Vanuit zijn woning zag omstreeks 18.00 uur een getuige, een politieagent, hoe een man aan een toegangsdeur van een flatgebouw aan het morrelen was, terwijl een tweede man het doen en laten van deze man afschermde en de omgeving in de gaten hield. Kennelijk lukte de inbraak niet want het tweetal schoof enkele meters op naar een volgende centrale toegangsdeur. Daar herhaalde zich hetzelfde tafereel. De getuige vermoedde een inbraak en ging poolshoogte nemen. Hij zag dat nu de inbraak wel lukte en beiden de centrale hal binnengingen. In het trapportaal werd het tweetal door de getuige/politieagent aangetroffen waar zij wegens het plegen van een poging tot inbraak werden aangehouden. De inmiddels gewaarschuwde collegas hebben het tweetal overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. Beiden, 18 en 12 jaar, hadden elk een schroevendraaier in hun bezit die zij onder hun kleding hadden verborgen. De oudste had tevens in zijn kleding een plastickaart, geschikt om sloten van deuren open te flipperen. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De inbrekerswerktuigen zijn in beslaggenomen.

Gronsveld, bestolen tijdens sporten.

Een 25 jarige inwoonster van Mheer heeft dinsdagmiddag 8 april 2003 bij de politie aangifte gedaan van een diefstal. Tijdens haar verblijf in de sportzaal aan het Gronsvelder Kerkplein te Gronsveld werd in de middaguren uit het kleedlokaal de tas van het slachtoffer gestolen. Daarin waren o.a. haar portemonnee, een telefoon, de autopapieren en een aantal bankpasjes aanwezig. Naspeuringen leverden niets op. Niemand had de diefstal zien plaatsvinden.