Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden helpt werkgever bij 'Poortwachterverplichtingen' 09-04-2003
Op kosten van Nationale-Nederlanden kunnen bedrijven met een Ziekengeldverzekering of WAO Eigen Beheer Daggeldverzekering een Plan van Aanpak voor reïntegratie op laten stellen door het gespecialiseerde reïntegratiebedrijf Keerpunt. Hiermee wordt een werkgever geholpen te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van verzuim en reïntegratie.
In de praktijk blijkt dat veel werkgevers moeite hebben om aan de verschillende 'Poortwachterverplichtingen' te voldoen. Bovendien is de reïntegratieverantwoordelijkheid voor werkgevers dit jaar uitgebreid met reïntegratie buiten het eigen bedrijf.
Nationale-Nederlanden heeft daarop ingespeeld met een uitbreiding van het Verzuim Management Pakket. Behalve voor de uitvoering kan Keerpunt nu ook worden ingeschakeld voor het opstellen van een Plan van Aanpak. De kosten komen voor rekening van Nationale-Nederlanden. Verder kan op Keerpunt een beroep worden gedaan voor de uitvoering van reïntegratietrajecten gericht op plaatsing bij een andere werkgever, alsmede voor ondersteuning bij het verkrijgen van de daarvoor bedoelde subsidie.
Het Verzuim Management Pakket van Nationale-Nederlanden is bedoeld om ziekteverzuim zo kort mogelijk te houden en een snelle terugkeer naar de werkplek te stimuleren. Als onderdeel van de Ziekengeldverzekeringen en de WAO Eigen Beheer Daggeldverzekering bood het Verzuim Management Pakket al de mogelijkheid om Keerpunt in te schakelen voor reïntegratieverplichtingen uit de Wet verbetering Poortwachter, zoals de uitvoering van een Plan van Aanpak. Voor de WAO Eigen Beheer Daggeldverzekering geldt wel dat de werkgever eigen risicodrager dient te zijn voor het eerste ziektejaar.