Sdu Uitgevers

Overname van ten Hagen & Stam gaat niet door

De overname van ten Hagen & Stam, onderdeel van Wolters Kluwer, gaat niet door. Met Wolters Kluwer was (vertrouwelijk) afgesproken dat partijen rechtens geen verplichtingen naar elkaar zouden hebben, als de transactie op 31 maart 2003 nog niet zou hebben plaatsgehad. Sdu heeft na het verstrijken van deze datum aan Wolters Kluwer laten weten de onderhandelingen te willen voortzetten met als doelstelling uiterlijk 23/4 de onderhandelingen over een (eventueel aangepaste) overeenkomst volledig afgerond te hebben.

Wolters Kluwer kon zich hierin niet vinden. Sdu betreurt de gang van zaken. Ten Hagen & Stam en Sdu sluiten wat betreft de portfolio goed op elkaar aan. De goede faciliteiten van de back-office van Sdu Uitgevers leken een goede oplossing voor bestaande problemen bij ten Hagen & Stam. De ernstige vertraging in het verkoopproces, met name veroorzaakt door de slepende onderhandelingen tussen Wolters Kluwer en de ondernemingsraad van ten Hagen & Stam, leidde uiteindelijk ertoe dat de zogenaamde drop-dead-datum van 31 maart 2003 bereikt werd.

Door het grote tijdsverloop bestond bij de COR van Sdu zorg over de wijze waarop het reeds in problemen verkerende ten Hagen & Stam zich in de tussenliggende periode had ontwikkeld. Zodra de indruk bestond dat de ondernemingsraad van ten Hagen & Stam mogelijk tot een definitief advies zou komen, is de afronding van de advisering door de COR opnieuw opgestart. Hoewel de COR reeds veel voorwerk had verricht, is het door de eerdergenoemde ontwikkeling niet tot een definitief advies zijdens de COR van Sdu gekomen. De adviesaanvrage is vandaag ingetrokken.

Mr.drs. L. Jongsma
7 april 2003

---