Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit, nr 024, 9 april 2003

Wageningse hoogleraar Folmer ontvangt ereprofessoraat in China

De Chinese Academy of Agricultural Sciences (CAAS) heeft in Beijing een ereprofessoraat toegekend aan prof.dr. Henk Folmer van Wageningen Universiteit. De hoogleraar Algemene economie ontvangt de eretitel voor zijn zeer gewaardeerde bijdragen aan het onderzoek en het onderwijs op het gebied van de milieu-economie en de economie van natuurlijke hulpbronnen in het algemeen en voor de ontwikkeling van het vakgebied in China in het bijzonder. Hij adviseerde de Chinese Academy bij het opzetten van onderzoek- en onderwijsprogramma⤮s.

Prof. Folmer verrichtte in samenwerking met Chinese collegae onderzoek naar de economische gevolgen van reductie van de uitstoot van kooldioxide voor de Chinese economie. Ook leidde hij een project over watermanagement in Noord-China. Hierbij ging het met name om de invoering van efficiënte irrigatiemethoden in de voor de landbouw zo belangrijke Noord-Chinese vlakte. In dit kader begeleidt hij samen met een Chinese collega een Chinese promovendus. Verder heeft prof. Folmer Chinese onderzoekers geadviseerd op andere terreinen, zoals de invoering van milieuheffingen, bedrijfsmilieueconomie en theorieën en methoden welke van belang zijn bij het onderzoek op het terrein van de grensoverschrijdende milieuverontreiniging. Wat het onderwijs betreft heeft prof. Folmer de CAAS geassisteerd bij de ontwikkeling van een programma op het gebied van de milieueconomie en de economie van de natuurlijke hulpbronnen.

Het â¤~certificaat⤮ van het ereprofessoraat werd hem 4 april uitgereikt door de president van de Chinese Academy of Agricultural Sciences, prof. Dr. Zhai Huqu.

In 1999 ontving prof. Folmer een eredoctoraat van de universiteit van Gotenburg in Zweden.